3.Touran zjeżdża z taśmy produkcyjnej w:
a.Wolfsburgu (dawne Auto 5000) w Niemczech
b.Uitenhage (wersja z kierownicą z prawej strony) w Republice Południowej Afryki
c.VW Shanghai w Chinach
marcin975 pisze:osobiście,to ja bym wolał właśnie ich wersje silnikowe.np.2.0 TFSI 200KM+program na 250KM i można latać
To by była bajka i wielkie zdziwienie wszystkich GTI. Może trzeba pomyśleć nad takim modelem - ciekawe jak się ceny kształtują używek, bo sprowadzenie to bym jakoś załatwił
marcin975 pisze:osobiście,to ja bym wolał właśnie ich wersje silnikowe.np.2.0 TFSI 200KM+program na 250KM i można latać
To by była bajka i wielkie zdziwienie wszystkich GTI. Może trzeba pomyśleć nad takim modelem - ciekawe jak się ceny kształtują używek, bo sprowadzenie to bym jakoś załatwił
Z góry mówie ze sprowadzenie auta z Chin sie nie opłaca. Po pierwsze dlatego ze ceny uzywanych aut są tam kolosalnie wysokie. A po drugie rząd Chiński już po swojej stronie narzuca takie odatki ze będzie sie mocno do tyłu na takim samochodzie. Osobiście nie słyszałem zeby ktoś próbował stamtąd używane auta sprowadzać. Wiem bo będąc na miejsu też zaświtał mi przez chwile taki pomysł ale po uzyskaniu informacji entuzjazm zanikł zupełnie
marcin975 pisze:osobiście,to ja bym wolał właśnie ich wersje silnikowe.np.2.0 TFSI 200KM
Tylko, że w Chinach w Touranie oprócz 1,4 TFSI są stare silniki na wtrysku wielopunktowym MPI. Nie ma żadnego 2,0l TFSI 200 KM
Też prawda ale jest 1,8 T i z niego to już można robić nawet 300 KM jak w TT po tuningu - ale spokojnie zrobi się 225 jak w S3, a to tez byłaby niezła armata.