Przed zakupem Przyszowice

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
august
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Przed zakupem Przyszowice

Post autor: august »

Witam!
Planuje pojechać i zobaczyć warto??
http://moto.allegro.pl/piekny-vlokswage ... 69115.html
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

na pierwszy rzut oka nic podejrzanego nie zauwazyłem poza tym ze pisze ze samochód vbezwypadkowy a nie ma ani jednej orginalnej naklejki na przednim pasie :/ no i oczywiscie musisz sprawdzic historie...
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Dolkadnie tak, zobacz czy są na słupkach bocznych. Bład spalonej zarówki, ciekawe po czym, pewnie któras nie dziala, warto by sprawdzic VAG-iem spryski w zderzaku itp.
Włacznik świateł strasznie zciurany, moze i ma 230 tys km.
Obudowa migacza w lusterku nie zchodzi się dobrze, tam gdzie zrobił mu zdjęcie.
august
Początkujący

Byłem na komputerze i wyszło ok ale błędu żarówki nie da się usunąć( wszystkie działają) jest błąd typu przekaźnik pompy paliwowej oraz spryskiwaczy reflektorów! co cokolwiek to znaczy;) próbowałem spryskać szyby i spryskiwacze refl. się nie uruchomiły? hmmm mechanicy powiedzieli ze może to ten przekaźnik ale nie koniecznie..
Acha i w Niemczech był jeden właściciel 48 rocznik. serwis był tylko po 30 tyś a potem z maja jest zaświadczenie o zgodności przebiegu samochodu, że wymieniony olej, i rozrząd za 20 tyś do wymiany ma być.
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2011 19:29 przez august, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

Edytuj posty jak piszesz jeden pod drugim. Bład zarówki - dotyczy przodu , czy tyłu ? A autoscan z diagnostyki mozesz zapodac ? Jak przekaźnik pompy paliwa to generalknie nie powinien odpalic, bo jak, przekaxnik spryskiwacyz reflektorów jest w tym samym miejscu co pompy paliwa.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

swierzo sprowadzony a zaswiadczenie o przebiegu ma z maja??? tzn ze albo tak długo sprzedaje i nie ma chetnych, albo sprowadził w maju było walone i przez ten czas go robił ( dlaczego nie ma naklejek na pasie? nie pytałes?) ogolnie samochod ładny ale ta przeszłosc lekko "szemrana"...

hmm... skoro serwisowany tylko do 30 tys to skad wiedza ile ma autentycznie przebiegu???
august
Początkujący

O jakie naklejki chodzi??? na tych pasach??/ Samochód był wyrejestrowany w Niemczech 22 lipca( data na Brifie) a ten przebieg to był z serwisu tuv albo dekry przy wymianie oleju.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

Pas ma naklejki o Webasto (dogrzewacz, ogrzewanie - nie wazne) , ustwieniach lamp itp. Kupując nowy pas - np po dzwonie, trzeba te naklejki dokupic osobno..... Pooglądaj sobie jakies Tourany i zobaczysz. Serwisowany do 30tys, to ma jedną wlepe w ksiazce, zobacz czy nry stron się zgadzają, czy nie była pruta ksiązka i przełozyli nowe kartki z innej.
august
Początkujący

teraz już wiem o co chodzi;) faktycznie ni ma nic... Jutro podjadę z rana i obejrzę sobie dokładnie książkę itp.. I jeszcze jedno pytanie- czy jest możliwe że na Vag-u wyskoczył błąd halogena prawego i lewego, a samochód nie posiada tak owych. dwa Spryskiwacze reflektorów też nie działają. tzn nie działały jak sprawdzałem i powiedzieli mi ze to się nie załącza za każdym sprysknięciem szyby. Teraz mam wątpliwości co do auta;(
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

I silnik też za bardzo czyściutki....Sprawdź go dokładnie zanim kupisz...
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Mi spryskiwacze świateł załączają się aż za często. Mimo iż staram się przytrzymać krótko, to na reflektory też chlapie...
:(
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

Spryskiwacze mozna przekodowac. Załaczają się co 4 spryskanie szyb albo po okreslonym czasie. Mozna zakodowac czas po jakim mają się włączyc jak i czas na jaki mają się włączyc. Ja to wyłaczyłem bo w lato to szkoda plynu. Halogeny - sprawdz jaki jest włącznik świateł, czy na 2 przeciwmgielne (tylne + przednie, czy na jedno - tylne). Jak na 2 a z przodu nie ma , no to źle zrobili myk,
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

august pisze:I jeszcze jedno pytanie- czy jest możliwe że na Vag-u wyskoczył błąd halogena prawego i lewego, a samochód nie posiada tak owych. dwa Spryskiwacze reflektorów też nie działają. tzn nie działały jak sprawdzałem i powiedzieli mi ze to się nie załącza za każdym sprysknięciem szyby
tak jest mozliwe jak samochód był walony przodem i z oszczednosci nie załozyli mu halogenów, ktróre były w orginale wczesniej :D a tak nawiasem mowiac to chyba nie było takiej opcji zeby miał spryski reflektorów a nie miał halogenów...

ciekawe czy ona wogole ma te spryskiwacze??? :mrgreen: moze to tylko same zaslepki...

to wszystko tłumaczyłoby tez kontrolke od zarowek ;) mowisz ze wszyskie swiatła sie swieca? no zgadza sie, siwca sie te ktore sa, a tych których nie ma sie nie swieca( halogeny) a instalacja jest wiec komp widzi bład... masz juz wytłumaczenie...
august
Początkujący

Dodi!
Też tak myślałem o tych wersjach i ty to potwierdziłeś;) spryskiwacze reflektor są na 100% bo są silniczki( dotykałem ręką). Przespałem się z tym i stwierdziłem auto było w 85% bite!
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

august pisze: spryskiwacze reflektor są na 100% bo są silniczki( dotykałem ręką)
wkładałes reke miedzy zderzak a przedni pas??? bo tam sa pompki od spryskiwaczy a nie silniczki ;)
ODPOWIEDZ