Żarówki LED Na Tablicę Rejestracyjną

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: peterb »

Jak dobrze odczytałem numer z etki to jedna lampka ledowa w aso kosztuje 132 zeta :mrgreen:
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

jak mi dadzą gwarancje na 2 lata to kupuję :>
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
peterb
Władca postów

QQRYDZA pisze:jak mi dadzą gwarancje na 2 lata to kupuję :>
Tylko, że do naszych nie pasują bo są jakoś inaczej mocowane.

Obrazek
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

To wygląda tak:
po pierwsze nie dam się spić :hahaha:
po drugie, jak wstawił Piotrek "printa-scrinta", ledy przy rejestracji pojawiły się wraz z wersją Style ( o której pisałem w newsach).
po trzecie mam zwykłe lampki - w 1T3 są to już nie rurkowe ale takie jak na postojach przednich. Więc wstawiłem tam Philipsy 5W z niebieską bańką - takie idą oryginalnie na postoje w poliftach (u mnie akurat w Pomarańczy z ksenonem)
po czwarte ledowe lampki oryginały leżą u mnie na biurku 8)

Podłączenie ich (wtyczki pasują) wywala babola. Na niemcowie pisał, że ktoś odwrócił polaryzację i niby było ok, ale też pisał o deaktywacji nadzoru na lampkami. Na razie nie ma tam nowych informacji.
Ja nie odwracałem jeszcze polaryzacji a zmiany kodowania Bordnetza nie znalazłem na razie.
Na bank kodowanie jest inne bo szukając Bordnetza w Etce pokazuje dla zwykłych i ledowych taki sam numer z indeksem, inne jest tylko kodowanie.
Mój plan jak powyższe dwie opcje nie wypalą , to na razie montaż ledowych lampek i pozostawienie żaróweczek wewnątrz klapy - ot taki trick :mrgreen:
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
palonek00
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: palonek00 »

miałem założone CAN i zdechły, założyłem zwykłe rurki i też nie świecą
wiecie może który bezpiecznik jest odpowiedzialny za oświetlenie rejestracji ???
sergiusz
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: sergiusz »

Macie tutaj opis świateł wynikających z : Warunków dopuszczenia pojazdów do ruchu

■ Światła tego samego rodzaju powinny mieć takie same własności świetlne i powinny być umieszczone symetrycznie, a ponadto, z wyjątkiem świateł drogowych, nie powinny oślepiać innych uczestników ruchu.

■ Z przodu pojazdu nie mogą być widoczne światła czerwone, a z tyłu pojazdu światła białe lub żółte selektywne, z wyjątkiem świateł cofania.

■ Połączenia elektryczne powinny zapewniać równoczesne włączanie (wyłączanie) przednich i tylnych świateł pozycyjnych, światła oświetlającego tylną tablicę rejestracyjną i świateł obrysowych, a ponadto włączanie świateł drogowych, mijania i przeciwmgłowych może nastąpić tylko wówczas, gdy włączone są te światła. Nie dotyczy to przypadków, gdy światła drogowe lub mijania używane są jako sygnał świetlny polegający na kilkakrotnym krótkotrwałym włączaniu jednego z tych świateł lub obu na przemian.

■ Niezależnie od tego poszczególne światła pojazdu samochodowego powinny odpowiadać następującym warunkom szczegółowym.

Światła drogowe -dwa lub cztery światła barwy białej lub żółtej selektywnej umieszczone z przodu pojazdu powinny dostatecznie oświetlać drogę na odległość co najmniej 100 m przed pojazdem przy dobrej przejrzystości powietrza, a światłość wszystkich świateł drogowych powinna się mieścić w granicach od 30 000-225 000 cd (kandeli). W przypadku wyposażenia pojazdu w cztery światła drogowe, gdy jedna z par świateł jest wyłącznie przeznaczona do świateł drogowych, dopuszcza się, aby zmieniała ona swe ustawienie w zależności od kąta obrotu kierownicy, przy czym obrót świateł następuje wokół osi pionowej. Światła drogowe mogą być włączane (wyłączane) parami lub wszystkie równocześnie, a przełączenie świateł drogowych na światła mijania musi powodować równocześnie wyłączenie wszystkich świateł drogowych. Natomiast przełączenie świateł mijania na światła drogowe musi powodować włączenie co najmniej jednej pary świateł drogowych.

Światła mijania-dwa światła barwy białej lub żółtej selektywnej umieszczone z przodu pojazdu-powinny dostatecznie oświetlać drogę na co najmniej 40 m przed pojazdem przy dobrej przejrzystości powietrza, przy czym światła te powinny być asymetryczne i oświetlać drogę po prawej stronie na większą odległość niż po lewej stronie. Włączenie świateł mijania musi powodować równoczesne wyłączenie wszystkich świateł drogowych.

Światło (światła) oświetlające tylną tablicę rejestracyjną o barwie białej powinno być umieszczone w taki sposób, aby zapewniało oświetlenie miejsca umieszczenia tylnej tablicy rejestracyjnej, a jednocześnie nie było widoczne bezpośrednio z tyłu pojazdu. Ponadto światło to (światła) powinno zapewniać możliwość odczytania znaków na tablicy rejestracyjnej w nocy, przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 20 m.

Światła pozycyjne przednie - dwa światła barwy białej lub żółtej selektywnej - powinny być widoczne w nocy przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 300 m, jeżeli są jedynymi światłami włączonymi na pojeździe.

Światła pozycyjne tylne - dwa światła barwy czerwonej - powinny być widoczne w nocy przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 300 m.
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

palonek00 pisze:miałem założone CAN i zdechły, założyłem zwykłe rurki i też nie świecą
włącz i wyłącz przełącznik świateł....0-poz.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

zamiast żarówek można dać takiego coś jak u mnie :)
Obrazek
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
peterb
Władca postów

aki ile dałeś i gdzie kupiłeś :?:
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ja kupiłem na ebay.de a dałem śmieszne pieniądze gdyż 5 eur za dwie i 10 eur przesyłka do PL.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

aki pisze:ja kupiłem na ebay.de a dałem śmieszne pieniądze gdyż 5 eur za dwie i 10 eur przesyłka do PL.
Na allegro też coś takiego jest:

1) 139zł/kpl (2szt)

2) 179zł/kpl

3) 139zł/kpl

ale jak widać 2x drożej.

Jest szansa aki ,żebyś kupił takie cuś dla innych :>
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

no wiesz napisze do sprzedającego jaką cenę zaśpiewa za no 10 kompletów i się odezwę.
Mail napisany, jak nie odpisze do czwartku to przedzwonię do niego z zapytaniem ofertowym :D
Ostatnio zmieniony pn sie 13, 2012 22:12 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
Image
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

aki pisze:no wiesz napisze do sprzedającego jaką cenę zaśpiewa za no 10 kompletów i się odezwę.
Ooo super :)

P.S. a one też będę pasowały jakby co do podświetlenia słoneczników :>
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

GioW pisze:
aki pisze:no wiesz napisze do sprzedającego jaką cenę zaśpiewa za no 10 kompletów i się odezwę.
Ooo super :)

P.S. a one też będę pasowały jakby co do podświetlenia słoneczników :>
Co masz na myśli pisząc słoneczniki, może to głupie pytanie ale pierwsze słyszę :)
Image
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

aki pisze:Co masz na myśli pisząc słoneczniki
Daszki przeciwsłoneczne... :haha:
ODPOWIEDZ