W takim razie jedziemy z tematem

Poniżej wrzucam wzory, jako nr 7 jest ten co mi podrzucił LYJO, no ale tak jak się spodziewałem żona dorzuciła parę dodatkowych propozycji od siebie.
http://s1242.photobucket.com/albums/gg5 ... 7e9c7b.jpg
Są 3 możliwości wykonania grafiki na ramkach:
1. Nadruk w technologii druku cyfrowego
2. Nadruk w postaci wypukłej naklejki polimerowej (myślę, że większość osób powinna kojarzyć o co chodzi, coraz więcej dealerów zamawia takie ramki zamiast tradycyjnego sitodruku, np. Porsche Lelek, w necie zresztą pewnie idzie znaleźć takie cuda i popatrzeć sobie jak to mniej więcej wygląda)
3. Ramka 3D, czyli listwa robiona na specjalnej formie, na wypukłe litery/logo nanoszona jest folia, najczęściej srebrna, bo najbardziej widoczna, ale można też wrzucić złotą, czerwoną, czy niebieską.
Przy 1 i 2 technologii możliwe jest zastosowanie przejść tonalnych (a takowe macie na ramkach, które już zamówiliście), przy 3 technologii już nie. Wszystkie ramki są porządne, nadruki wykonane w sposób trwały, nie ma możliwości żeby coś zaczęło schodzić na myjce, słońcu, deszczu, śniegu itp. Jeżeli kogoś to interesuje to spody ramek są wykonane z polistyrenu, natomiast listwy z polipropylenu, ponoć dzięki temu listwy nie pękają podczas odczepiania, czy mrozów. Szerokość listwy 21mm.
Teraz najważniejsze. Generalnie nie mamy żadnej minimalnej ilości, którą mielibyśmy zamówić, jednak sugeruję przemyśleć sprawę, porobić zapisy przez jakiś czas, tak żeby mimo wszystko w miarę możliwości złożyć zamówienie/a zbiorcze, ewentualnie 2, czy 3, a nie co tydzień zamawiać po 2 ramki. Po co nadużywać życzliwości firmy, z której usług być może będziemy korzystać w przyszłości (tablice rejestracyjne, breloczki). Przypuszczam, że część osób może chcieć ramki ze zwykłym nadrukiem, a część z polimerem, z racji, że tak jak pisałem nie mamy żadnego minimum przy zamówieniu to jak najbardziej taka możliwość istnieje.
No i ceny:
1. Ramki z nadrukiem cyfrowym: 7zł za komplet
2. Ramki z naklejką polimerową: 15zł za komplet
3. Ramka z grafiką 3D: 15zł za komplet + jednorazowe koszty przygotowania matrycy 500zl.
Jeżeli się zdecydujemy to chyba najlepiej będzie jak wyłożę kasę z góry, wezmę ramki do siebie no i powysyłam. Nie wiem do końca jakie są koszty wysyłki, ale jak sprawdzałem na cenniku Poczty Polskiej wysłanie kompletu ramek jako zwykłej przesyłki listowej (nie poleconej) trybem ekonomicznym= 1,90zł. Zresztą myślę, że dalej temat poprowadzi LYJO
W razie czego czekam na pytania