Palenie za kierownicą?!

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Ooooo ale dyskusja :haha:
Taka dyskusja przypomina mi rozkime wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy.

Ja uważam swoim skromnym, nic nie znaczącym zdaniem, że wszystkie czynności po za prowadzeniem pojazdu, które w tym czasie wykonujemy zagrażają bezpieczeństwu na drodze!

I obojętne jest to czy ktoś pali, je, pije, gada przez telefon.
Ja praktycznie nie robie nic z tych rzeczy, no może oprócz picia bo mnie często suszy :hahaha:

Ale jak widze (i to zwłaszcza kobity w służbowych autach) jak trzyma ktoś w lewej ręce papierosa i kubek z mc donalda i na lewym ramieniu trzyma jeszcze telefon i nawija przez niego to z chęcią bym wyszedł z samochodu i wytargał taką osobę za szmaty.
Bo niestety jest ona (ta osoba) zagrożeniem dla ruchu drogowego i pieszego.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewasobol
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: ewasobol »

takie komentarze nie prowadzą donikąd i są poprostu smieszne :haha:
Awatar użytkownika
kurik
Zaawansowany
Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
Imię:: Paweł
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kurik »

LYJO świeta prawda. Mam nieraz ochotę wysiąść i czepnąć w ucho
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

LYJO, Chciałbym powiedzieć tylko, że my mężczyźni wcale nie jesteśmy w tej dziedzinie lepsi.... a nawet pokusił bym się o stwierdzenie że gorsi - bo jeszcze do tego o czym napisałeś wydaje się nam że jeździmy lepiej i więcej nam można bo przecież jesteśmy facetami ;)
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

I Panowie i Panie są praktycznie po równo winni.
Panie z całym szacunkiem za to, że potrafią malować rzęsy, rozmawiać przez telefon oczywiście prowadząc (jakim cudem nie wydłubią sobie oczu to jestem pełen podziwu ale to pewnie lata praktyki), a co do Panów za ich bezczelne chamstwo i wpieprzenie się bylebyć o jeden samochód wcześniej.

O to taka nasza natura. Kiedyś zrobiłem eksperyment: Trasa codziennie ta sama: Na 10 aut i 10 kobiet tylko 1 mnie przepuściła. Z tych 9 kobiet 2 jak nie chciałem ich przepusić później kawałek dalej "pokazały niecenzuralny gest". A skąd wiem, ano bo małżonka zawsze mi mówi: że ja przepuszczam, a żadna baba mnie nie - co ja zawsze ze spokojem jej tłumaczę bo chcę je mieć na widoku czyli z przodu a nie z tyłu.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

cheles pisze:O to taka nasza natura. Kiedyś zrobiłem eksperyment: Trasa codziennie ta sama: Na 10 aut i 10 kobiet tylko 1 mnie przepuściła. Z tych 9 kobiet 2 jak nie chciałem ich przepusić później kawałek dalej "pokazały niecenzuralny gest". A skąd wiem, ano bo małżonka zawsze mi mówi: że ja przepuszczam, a żadna baba mnie nie - co ja zawsze ze spokojem jej tłumaczę bo chcę je mieć na widoku czyli z przodu a nie z tyłu.
Jak jest ladna to lepiej ja miec z przodu :hahaha:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

lock00 pisze:
cheles pisze:O to taka nasza natura. Kiedyś zrobiłem eksperyment: Trasa codziennie ta sama: Na 10 aut i 10 kobiet tylko 1 mnie przepuściła. Z tych 9 kobiet 2 jak nie chciałem ich przepusić później kawałek dalej "pokazały niecenzuralny gest". A skąd wiem, ano bo małżonka zawsze mi mówi: że ja przepuszczam, a żadna baba mnie nie - co ja zawsze ze spokojem jej tłumaczę bo chcę je mieć na widoku czyli z przodu a nie z tyłu.
Jak jest ladna to lepiej ja miec z przodu :hahaha:
Ładna czy nie ładna lepiej z przodu by Ci w d.. nie wjechała ;)
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów

a jak gwaltownie zachamuje? :) jak ty w d... wjedziesz Ty placisz a tak to Ona :D , ale wiem czujesz sie bezpieczniej :)
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

lock00 pisze:a jak gwaltownie zachamuje? :) jak ty w d... wjedziesz Ty placisz a tak to Ona :D , ale wiem czujesz sie bezpieczniej :)
Widzisz lock00 ja w przeciwieństwo do niej myślę za kierownicą i zachowuję bezpieczny odstęp im dalej tym lepiej chociaż raz zdażyło mi się z by jedna "małpa w czerwonym" - to nie mój cytat dała mi przed maską po hamulacach o tak z czystej złośliwości, że jej nie chciałem przepuścić (ale zrobiłem to właśnie specjalnie bo mnie potraktowała tak samo). Więc, cóż zrobiłem - spokojnie wyjąłem telefon i zadzwoniłem pod 112, z informacją, że po moście Grota - Roweckiego w kierunki Bemowa porusza się auto marki takiej o numerach takich i wydaje mi się, że kierowca jest pijany.
P.S tak wiem rozmawiałem przez telefon, ale nie miałem czasu zakładać słuchawkę.
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów

Zrobiles to dyplomatycznie :) , mi pare lat temu wjechala raz w przod, probujac ruszyc ze skrzyzowania stoczylo jej sie audi, a miala z 5 metrow wolnego do mnie, bo akurat przejscie dla piszych i jeszcze odstep,i trabilem, jak wyszla mloda dziewczyna ,to juz jej makijaz skapywal po bluzce , i pierwsze jej slowo to czy nic mi sie nie stalo. tak mi bylo jej szkoda, i pierwsze zapytala o moje zdrowie :brawa: :haha: , ze nawet ta dziure co zrobila w zderzaku w dawniejszym aucie ,darowalem jej i nie pisalismy protokołu :)
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Oj się szowinistycznie robi. Takich goryli w czerwonym to ja spotykam często, więc nie ma na to reguły. Moja żona jest świetnym kierowcą, dlatego nie można wrzucać wszystkich do jednego wora.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Tomas,
Ale ja nie twierdzę, że każda baba nadaje się tylko do "garów". Musisz czytać moje posty bo każdy jest kontynuację poprzedniego.
lock00,
Cóż tylko żal Ci się zrobiło ;)
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2012 22:03 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów

cheles pisze:Cóż tylko żal Ci się zrobiło ;)
oj tam, oj tam ;)
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Tomas, po Twoim tekście już wiemy że forum inwigilowane przez Twoją żonę :hahaha:
Obrazek
lock00
Władca postów

Tomas, po Twoim tekście już wiemy że forum inwigilowane przez Twoją żonę :hahaha:

pewnie ze tak :haha:
ODPOWIEDZ