Podłączenie BLUETOOTH VW 5N0 035 730B
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Mam pytanko, mam bluetooth zapięty do uchwytu, taki jak pokazuje foto. Prędzej wszystko chodziło z nokią N8, po zmianie na telefon z androidem nie mogę ponownie połączyć się z blutoothem. Co muszę zrobić aby nawiązać łączność ?
powiedzcie gdzie szukać centralki bluetooth w samochodzie? chciałbym sprawdzić czy takową mam. A i jaka musiała by być centralka aby po podłączeniu telefonu wszystko było wyświetlane na RNS510.
powiedzcie gdzie szukać centralki bluetooth w samochodzie? chciałbym sprawdzić czy takową mam. A i jaka musiała by być centralka aby po podłączeniu telefonu wszystko było wyświetlane na RNS510.
- Załączniki
-
- bluetooth-adapter-38370.png (42.77 KiB) Przejrzano 7290 razy
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Na bank Samsung Galaxy S3 posiada obsługe rSap ... S2 podobno z ICS 4.0.4 dostał tez rSap ... niestety inne andoridy ( firmy HTC, LG itp. ) tylko poprzez program z marketu ( płatny )
https://play.google.com/store/apps/deta ... AucnNhcCJd
niektóre telefony wymagaja root'a .... ale trzeba sprawdzac .. jest tez wersjia trial zeby sprawdzic .. działa tak samo jak płatna tylko rozłącza tel po 10 min.
https://play.google.com/store/apps/deta ... AucnNhcCJd
niektóre telefony wymagaja root'a .... ale trzeba sprawdzac .. jest tez wersjia trial zeby sprawdzic .. działa tak samo jak płatna tylko rozłącza tel po 10 min.
- baron
- Przeglądacz
- Auto:: Bluemotion 2012 , CFHC
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
u mnie funkcjonuje wszystko ok-do dziś.próbowałem połączyć htc.telefon oczywiście zrootowany,wgrane aplikacje rsap,widzi zestaw auta,wpisujemy super kod i :
connecting
connecting
i lipa.
Nie może zostać połączony.
Czy ktoś miał coś podobnego czy raczej szukać winy w aparacie .
connecting
connecting
i lipa.
Nie może zostać połączony.
Czy ktoś miał coś podobnego czy raczej szukać winy w aparacie .
wcześniej 2008 blue , teraz 2012 blue i caddy 2017,
czasami zerknij w tył
czasami zerknij w tył
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Podłączenie BLUETOOTH VW 5N0 035 730B
Od kilkunastu dni walczę z następującym problemem. Otrzymuje codziennie SMS -y o ustawieniach konfiguracji telefonu pomimo, że wszystko jest ustawione i działa. Nie wiem czy nie namieszałem coś w ustawieniach telefonu lub modułu. Byłem w serwisie telefonów i powiedziano mi, że może się tak dziać jak jest wyciągana karta SIM (nie informowałem ich o zestawnie głośnomówiącym a karty nie wyciągałem). Zaobserwowałem, że dzieje się to gdy pierwszy raz w danym dniu telefon rozprzęgnie się z modułem i przejmie ponownie kontrole nad kartą SIM. Dzieje się to tylko jeden raz, za pierwym razem. Następne próby połączenia i rozłączenie z modułem nie generują SMS o potrzebie konfiguracji telefonu, nie ma też znaczenia, czy skonfiguruje telefon czy też je odrzuce. Próbowałem wykasowac telefon z pamięci modułu i od nowa go zparowałem, wyciągałem też karte SIM ale nic to nie pomogło.
Tak sobie myśle czy nie zaczeło się to dziać po rozmowie telefonicznej z konsultantką sieci w której mam telefon, do której pomimo grzecznej informacji, że nie jestem zainteresowany jej ofertą nie mogło to dotrzeć.
Tak sobie myśle czy nie zaczeło się to dziać po rozmowie telefonicznej z konsultantką sieci w której mam telefon, do której pomimo grzecznej informacji, że nie jestem zainteresowany jej ofertą nie mogło to dotrzeć.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Jaki masz telefon i jaka sieć?
Odepnij akumulator na kilka minut, potem podłącz i spróbuj sparować.
- BigBratl12
- Przeglądacz
Nokia 7230 - Simplus.niko02 pisze:Jaki masz telefon i jaka sieć?
Parowałem go już od nowa, ale nie próbowałem jeszcze z odłączeniem akumulatora - może to jest myśl, muszę spróbować

- BigBratl12
- Przeglądacz
No i niestetyniko02 pisze:Odepnij akumulator na kilka minut, potem podłącz i spróbuj sparować.

Ki czort ?

- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
BigBratl12 dzwoń na info linie operatora... może oni coś zaradza
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- BigBratl12
- Przeglądacz
Byłem w serwisie Plusa i popatrzyli na ustawienia stwierdzając to co napisałem wcześniej tj.marynarz75 pisze:BigBratl12 dzwoń na info linie operatora... może oni coś zaradza
i nic poza tym.BigBratl12 pisze: Byłem w serwisie telefonów i powiedziano mi, że może się tak dziać jak jest wyciągana karta SIM (nie informowałem ich o zestawnie głośnomówiącym a karty nie wyciągałem).
No chyba,że nie byli zbyt kumaci. Spróbuje jak radzisz może na infolini będa wiedzieli

-- 13 sty 2014, o 09:31 --
Za radą kolegi Marynarz75

Utwierdziło mie to tylko w tym, że upierdliwa konsultantka

- todomnie28
- Przeglądacz
- Auto:: VW Golf V GTI
- Imię:: Tadek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Cześć. Jak u Ciebie wygląda sprawa zasięgu po wsadzeniu anteny bluetooth zamiast GSM do modułu premium ?? Nie ma problemu, że zasięg czasem ginie w miejscach, gdzie normalnie przy korzystaniu z telefonu bez modułu jest ??QQRYDZA pisze:![]()
Ja wymieniłem na 5N0 035 730 A,i podpiąłem taką antenę bluetooth,nie pasowała to trochę spiłowałem wtykę w centralce ,kodowanie VW Touareg (7L):
0020041 = Radio/Navigation System i wszystko śmigaale jeszcze muszę to dopracować
ps.Zdjęcie pożyczone z netu