Witam Szybkie pytanie ponieważ objawy mianowicie po odwarciu zamknietego auta zapalaja sie swiatła jest wszytko ok natomiast po zamknieciu nie zapala już swiateł dopiero po przełaczeniu świateł na AUTO i zamknieciu swieci przez okreslony czas czy to normalne? Da rade bez przekrecania na auto?
Aby funkcja działała po przyjeździe do domu muszą być zapalone światła mijania, a jak sam wiesz w pozycji 0 światła mijania nie świecą (prócz zakodowanej skandynawii lub ameryki), więc twierdzę,że się nie da.... Leaving za to w poz 0 może działać....
ponieważ nie zawsze C/Home jest potrzebne to ja mam ustawione tak... włącznik świateł na AUTO i jak chce mieć C/HOME to przed opuszczeniem samochodu klikam manetkę długich świateł ( tak jak sie ostrzega przez policją ) i wtedy po otwarciu drzwi zapala mi sie C/HOME...
To jest też uzależnione od "logiki" jaka ma ustawioną w kodowaniu....
Muti pisze:Możesz jedynie zmienić logikę CH stara/nowa czyli uruchamianie od razu po wyłączeniu silnika i zostawieniu przełącznika na mijania lub nowa i wtedy uruchamiasz CH po wyłączeniu mignieciem długimi.
Da radę musisz zmienić w ustawieniach. Ja u siebie mam tak, przy otwarciu auta świecą się mijania, bym znalazł samochód, a przy wyjęciu kluczyka ze stacyjki zapalają się Ledy do jazdy dziennej bym mógł trafić do domu.
cheles pisze:a przy wyjęciu kluczyka ze stacyjki zapalają się Ledy do jazdy dziennej bym mógł trafić do domu.
Jak i gdzie?
To nie kwestia kodowania, tylko kwestia ledów
Po prostu Coming home się nie włącza, bo jest ustawiona logika z manetką, a ledy zawsze świecą kilka-kilkanaście sekund po wyjęciu kluczyka/zgaszeniu silnika
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
GioW pisze:Muszę dorwać kogoś z kablem i sobie to ustawić bo strasznie mi to się spodobało
Jak Ci się nie uda znaleźć to mogę Ci kabel pożyczyć.
Nic mi po kablu - jak nie mam softu i nie mam pojęcia co gdzie podłączyć Wolę, żeby ktoś doświadczony mnie to zrobił i może jeszcze kilka innych sztuczek
GioW pisze:Muszę dorwać kogoś z kablem i sobie to ustawić bo strasznie mi to się spodobało
Jak Ci się nie uda znaleźć to mogę Ci kabel pożyczyć.
Nic mi po kablu - jak nie mam softu i nie mam pojęcia co gdzie podłączyć Wolę, żeby ktoś doświadczony mnie to zrobił i może jeszcze kilka innych sztuczek
GioW, kabel i soft mam - tylko lapek Ci potrzebny. Nic nie musisz wgrywać odpala się z pendriva. Instrukcję też się znajdzie do poczytania. A co do reszty jak nie zapiszesz niczego to możesz sprawdzić. Na forum masz wersje obrazkowe.