Pokaż fotkę jak wygląda po zamontowaniuandrz3j pisze:Ja dwa dni temu kupiłem lusterko do obserwacji córeczki. Przydatna rzecz. Jedyne co bym zmienił w tym lusterku to szkło, zastosowałbym "łukowate" szkło aby zwiększyć obszar obserwacji.
Lusterko do obserwacji dzieci
Nasz Touran i dzieci.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Mam w planach zakup.andrz3j pisze:Ja dwa dni temu kupiłem lusterko do obserwacji córeczki. Przydatna rzecz. Jedyne co bym zmienił w tym lusterku to szkło, zastosowałbym "łukowate" szkło aby zwiększyć obszar obserwacji.
Lusterko do obserwacji dzieci
Edit
Używał ktoś z Was "monitora oddechu", może wypożyczał i podzieliłby się informacją.
- GioW
- Expert
Dzisiaj w smyku oglądałem tego X-Landera X-move i wiem, że to ten "potworek" będzie woził mojego Kajtka 
Niby bez sprężyn a też daje się go bujać
Powiedzcie mi tylko czy aby go włożyć do Touranka trzeba ściągnąć koła czy wchodzi w całości (oczywiście złożony) ?
P.S. jak się uda to z chęcią zawitam do Ciebie, marynarzu
ten kabelek mnie przekonał, heheh
Niby bez sprężyn a też daje się go bujać
P.S. jak się uda to z chęcią zawitam do Ciebie, marynarzu
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Mam Firmy Angelcare ale nie używam.cheles pisze:Używał ktoś z Was "monitora oddechu", może wypożyczał i podzieliłby się informacją.
Wchodzi w całości bez problemuGioW pisze:Powiedzcie mi tylko czy aby go włożyć do Touranka trzeba ściągnąć koła czy wchodzi w całości
Po jakimś czasie zaczyna skrzypiećGioW pisze:Niby bez sprężyn a też daje się go bujać
Je jak już pisałem, jeżdżę przednią osią (w ramach bujania
- cheles
- Władca postów
A ok, rozglądam się po sklepach i jak na razie najtaniej znalazłem za 399 ale do kupienia bardziej się opłaca niż wypożyczyć.niko02 pisze:Problem jest taki, że angel care składa się z niani, która monitoruje odgłosy i do tej nieni podłąza się monitor oddechu/ruchu. Używam tylko tej pierwszej opcji, więc samych mat nie ma sensu brać, bo bez bazy nie zadziałają.
edit 10.12.2012
Dzisiaj zamówiłem foteliki plus bazy.
I mam pytanie czy podłożyliście coś pod bazę by tapicerka się nie brudziła?
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Ja pod fotelik córki mam podłożony mały koc ale to bardziej po to aby mi sie skóra na fotelach nie odkształcała w miejscach podparcia (aby rozłożyć nacisk na wiekszą powierzchnie). Ale jak najbardziej bym na twoim miejscu coś podłożyłcheles pisze:
- GioW
- Expert
Też mam zamiar podłożyć jakiś kocyk mały... zawsze to bezpieczniejandrz3j pisze:Ja pod fotelik córki mam podłożony mały koc ale to bardziej po to aby mi sie skóra na fotelach nie odkształcała w miejscach podparcia (aby rozłożyć nacisk na wiekszą powierzchnie). Ale jak najbardziej bym na twoim miejscu coś podłożyłcheles pisze:
- cheles
- Władca postów
Tak myślałem, żeby coś podłożyć.
Szczerze powiem, że instrukcji jeszcze nie czytałem. Wczoraj dzwoniłem do GioW jak rozciągnąć pasy w nosidełku.
A 30 minut mi zeszło by wypiąć fotelik z bazy.
Ale się udało.
wojteq pisze:A swoją drogą w instrukcji jest coś napisane o dodatkowych elementach (koce, maty, itp) podkładanych pod bazy?
Szczerze powiem, że instrukcji jeszcze nie czytałem. Wczoraj dzwoniłem do GioW jak rozciągnąć pasy w nosidełku.
Ale się udało.
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Jak masz skórę tak jak ja to nie widze problemu, delikatna ściereczka, (np. nawilżana ) i żaden problem. Na początku gotowało mi się jak butem skóry dotkneła po kilku razach przestałem reagować. A w instrukcji fotelika na pewno nic nie pisze o podkładaniu czegoś, poza tym że ma byc stabilnie i bezpiecznie (czyt. zgodnie z instr.) zamocowany.wojteq pisze:Jak zaczną jeść, pić, kopać, zwracać to kocyki nie pomogą.
A swoją drogą w instrukcji jest coś napisane o dodatkowych elementach (koce, maty, itp) podkładanych pod bazy?
Zwracać moja córka nie zwraca ale Octavia brata była już cała zachaftowana, ale akurat też ma skórę więc nie ma najmniejszego problemu ,jedynie gdzie coś może się "dokleić" to przy szwach.