nie wymiana juz u Pana MaćkaCiapek pisze:a wymianka? też w ASO?
Koło dwumasowe - LUK czy SACHS?
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
-
Bobek
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline, BKC, 2004
- Imię:: Michał
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Witam szanownych forumowiczów.
Dziś odebrałem swojego Tourana po wymianie dwumasy DSG. Występowały u mnie wymieniane przez Was przypadłości (np chrobotanie z lewej strony czy trzęsienie budą) i zdecydowałem się na zakup nowej dwumasy u gościa z allegro, którego ktoś z Was już wcześniej polecił. Po wymianie silnik zapala zupełnie inaczej - ciszej i jakby zgrabniej. Jednakże jak wrzucę na "P" to cały czas mi trzęsie całą budą, nawet mam wrażenie, że może trochę bardziej niż wcześniej, choć nie jestem pewien bo auta nie używałem ponad 2 tygodnie i może jestem lekko przewrażliwiony.
Czy ktoś z Was wie co może być powodem, że dalej tak nim trzęsie? Dwumasę wymieniał mi gość, który pracuje w ASO VW więc mam pełne zaufanie co do jakości roboty. Za to kolega mechanik do którego oddaje auto na przeglądy roczne powiedział, że kończą się powoli poduchy pod silnikiem (mój turek ma 155 tys. przebiegu). Czy kolega ma rację? Gdzieś wyczytałem, że poduchy wytrzymują trochę więcej.
Dzięki z góry za odpowiedź. I dzięki za to forum - dużo przydatnych i naprawdę cennych informacji się od Was dowiedziałem
Dziś odebrałem swojego Tourana po wymianie dwumasy DSG. Występowały u mnie wymieniane przez Was przypadłości (np chrobotanie z lewej strony czy trzęsienie budą) i zdecydowałem się na zakup nowej dwumasy u gościa z allegro, którego ktoś z Was już wcześniej polecił. Po wymianie silnik zapala zupełnie inaczej - ciszej i jakby zgrabniej. Jednakże jak wrzucę na "P" to cały czas mi trzęsie całą budą, nawet mam wrażenie, że może trochę bardziej niż wcześniej, choć nie jestem pewien bo auta nie używałem ponad 2 tygodnie i może jestem lekko przewrażliwiony.
Czy ktoś z Was wie co może być powodem, że dalej tak nim trzęsie? Dwumasę wymieniał mi gość, który pracuje w ASO VW więc mam pełne zaufanie co do jakości roboty. Za to kolega mechanik do którego oddaje auto na przeglądy roczne powiedział, że kończą się powoli poduchy pod silnikiem (mój turek ma 155 tys. przebiegu). Czy kolega ma rację? Gdzieś wyczytałem, że poduchy wytrzymują trochę więcej.
Dzięki z góry za odpowiedź. I dzięki za to forum - dużo przydatnych i naprawdę cennych informacji się od Was dowiedziałem
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Może jest to właśnie poduszka silnika lub skrzyni biegów - ja miałem urwaną i tak właśnie trzęsło - mój mechanik powiedział mi też że jeśli nie wymienię dwumasy na czas to poduchy się szybciej zużyją bo szarpie silnikiem bardzo mocno podczas rozruchu, inną przyczyną mogą być również uszkodzone pompowtryski wówczas też trzęsie silnikiem.
Już nie Touran
ale Sharan...
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
ja kupiłem dzis takie cos http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeg ... 43987.html tu masz apisane co jest w komplecie
pozdrawiam