Czy to zlacze T28 powinno miec pin 9 i z prawej i zlewej trony? Rozebralem u siebie z lewej i nietety nie stwierdzilem obecnosci niebieskiego kabla podpietego pod pin 9. Moze tak byc ze tego nie bedzie i trzeba bedzie ciagnac calosc instalacji?
Jest duże prawdopodobieństwo że go nie masz, tak jak ja z resztą (za to powinien być we wtyczce w słupku) no i wiąże się to z dołożeniem tego przewodu, i tu zaczynają się schody, żeby przeciągnąć przewód trzeba będzie się dostać pod ta srebrną pokrywę w drzwiach na której znajduje się mechanizm podnoszenia szyby. Niestety ja nigdy nie widziałem jak to zdjąć, więc na razie muszę rozeznać temat zanim się za to wezmę.
A można masę wziąć ze śrubki w drzwiach??
Kidol
Co do masy ze śruby w drzwiach, to myślę że może nie wystarczyć, masa faktycznie jest przypięta do kabiny, ale wydaje mi się że między drzwiami i kabiną nie ma za dobrego połączenia dlatego do drzwi jest wciągnięty taki gruby przewód - (brązowy)
A rozbierales u siebie slupek, zeby sie dostac do zlacza T28 od wewnatrz? Bo u mnie wyglada na toze tam nie mam pinu 9. Czyli moze byc koniecznosc pociagniecia przewodu z bordnetz do slupka i dopiero dalej do drzwi. A to juz nieco roboty. Moge zamiescic zdjecie tego zlacza od wewnatrz w slupku lewym.
Tak rozbierałem, we wtyczce z pomarańczową zapinką faktycznie nie ma pinu 9, ale powinien być po drugiej stronie w gnieździe. Z rozbieraniem słupka nie ma dużo roboty tylko jedna śruba T20 pod pokrywką z napisem airbag i w dolnej części dwie zapinki(kołki białe plastikowe) oraz przy progu dwie metalowe.
Tomalah, Wydaję m się ,że skoro nie masz uzbrojonego pinu 9 to masz korby tył. (przynajmniej wg schematów) I tu sprawa może się skomplikować.... Aczkolwiek po vinie jednak widzę,że masz elektrykę tył Sam już nie wiem
No wlasnie, elektryka tylu jest i nawet dziala. A pinu nie ma. Nie mam czasu ale musialbym przemierzyc wiazke i zobaczyc czy nie ma napiecia na iinym pinie. A jakby nie to skad trzebaby podciagnac? Tak przy okazji skad moznaby wziac ETKA'e?