Silnik 2.0 tdi cr
Silnik 2.0 tdi cr
Witam serdecznie, zamierzam kupić auto i oststnio przegladając oferty zauważyłem tourana. Moje pytanie brzmi czy w touranie był montowany silnik 2.0 common rail. Rozważam auto z 2008 roku. Czy wtedy był już common rail w touranie. Bo jak przegladałem forum to prawie wyłącznie silniki Bxx.
Acha, dziękuję za odpowiedź. A następne ptanie kieruje do posiadaczy 1.9 tdi. Czy 105 km wystarcza? Mam obecnie golfa 3 1.9d który ma 64 km no i po mieście mi wystarcza (nie jestem wyścigowcem) ale czasami jak jade do domu to mam ok 850 km do zrobienia po autostradzie i wtedy naprawdę potrzeba by coś mocniejszego. Dlatego nie wiem czy te 105 km to wystarcza.
- BRUNO55
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Daje radę.darekvw pisze:Acha, dziękuję za odpowiedź. A następne ptanie kieruje do posiadaczy 1.9 tdi. Czy 105 km wystarcza? Mam obecnie golfa 3 1.9d który ma 64 km no i po mieście mi wystarcza (nie jestem wyścigowcem) ale czasami jak jade do domu to mam ok 850 km do zrobienia po autostradzie i wtedy naprawdę potrzeba by coś mocniejszego. Dlatego nie wiem czy te 105 km to wystarcza.
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja kolega BRUNO55 napisał - daje radę - rozmawiałem z kimś kto takim jeździ a jak nie to można mu wirusa zapodać i będzie miał spoko 130 koników i moment ok 300 więc będzie szedł jak 2,0 i to bez uszczerbku dla samego motoru (dodam tylko, że ja teraz przymierzam się do mojej starej A3 z motoru 90 koni będę robił coś pod 160 (ale to już trochę większa rzeźba
)

Już nie Touran
ale Sharan...