Chlapacze kół
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Chlapacze kół
Witam chciałem się dowiedzieć czy spotkał się już ktoś z taka przypadłością że zahacza chlapaczami o ziemię czy jakieś inne ustrojstwa na drogach przy każdej większej nierówności .
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Taj jak pisał cheles, przy oryginalnych (przednich, bo mam tylko te założone) przy zjeździe z większego krawężnika, albo przy przejechaniu przez "śpiącego policjanta" ale takiego bardzo wąskiego może dojść do szurnięcia chlapaczem/mi, ale jak będziesz przejeżdżał, albo zjeżdżał dość wolno to nie do chodzi do tego, albo jak robi cheles pod kątem.
Oryginalne chlapacze są tak mocno przykręcone, że nic im się nie dzieje, może po jakimś czasie dół chlapacza się delikatnie zetrze i nie będzie tego problemu.
Co do zamienników to się nie wypowiem.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Oryginalne chlapacze są tak mocno przykręcone, że nic im się nie dzieje, może po jakimś czasie dół chlapacza się delikatnie zetrze i nie będzie tego problemu.
Co do zamienników to się nie wypowiem.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Niestety nic się na to nie poradzi. Też tak mam. Tylne amorki i sprężyny wymieniłem ale to nie pomaga. Tak już po prostu jest.palma85 pisze:Mi się to głównie zdarza przy krawężnikach i większych wybojach i jakichś podjazdach i zjazdach . Trochę mnie to denerwuje bo często zdarza mi się to przy słabo załadowanym aucie . Wiadomo że jak mam pełne auto ludzi tzn. 7 osób to na większości nierówności to się zdarza
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Kolego z tym zahaczaniem to standard i nie ma na to rady. Chyba, że nie wjeżdżasz w nierówności ( w Polsce chyba nierealne i wzrok masz jak sokół, czujność ważki itp, itd.). Z autopsji wiem bo oberwałem/ zgubiłem kilka chlapaczy oryginalnych (nie Touran) i się wyluzowałem z zakupu kolejnych. Szczególnie często obrywałem w zimie, np na terenie nieodśnieżonej myjni samoobsługowej.
PZDR
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
zahaczaja tylko te przednie i niekoniecznie przy kazdej nierownosci
ja pierwsze co zrobilem to zalozylem bo nie bylo, wg. mnie poprawiaja wyglad auta ; )
a dodatkowo boki nadwozia za przednimi kolami sa o wiele bardziej czyste niz kiedy chlapaczy nie ma
zima nie wisza bryly blota posniegowego z sola na styku blotnika i plyty podlogowej
pozdrawiam
ja pierwsze co zrobilem to zalozylem bo nie bylo, wg. mnie poprawiaja wyglad auta ; )
a dodatkowo boki nadwozia za przednimi kolami sa o wiele bardziej czyste niz kiedy chlapaczy nie ma
zima nie wisza bryly blota posniegowego z sola na styku blotnika i plyty podlogowej
pozdrawiam