niepewnosci przed zakupem

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

balbina76,
Zgoda jeżdżą, ale ile trzeba włożyć żeby jeździły. ;) Łatwo tanio kupić Tourana w tej kwocie, nikt nie zaprzecz,y ale ile będzie trzeba włożyć w niego ;) - pewnie drugie tyle co jest wart no jak nie więcej. A nie wierzę, że w tej cenie handlarz odda dobre auto z wymienionym rozrządem, dwumasa, amorami itp :) no i z przebiegiem 120 tysięcy.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Monika
Początkujący
Auto:: touran
Imię:: Monika

Post autor: Monika »

cheles i balbina76 dzięki wielkie za obronę :)
teraz jeszcze dodam coś od siebie na własną obronę -ja patrzyłam na ogłoszenia, ale tak na prawdę dopiero zaczynam rozpoznanie rynku VW i stąd te moje pytania. Może dla niektórych wydają się "durne", ale kto pyta nie błądzi, a jeśli ktoś nie ma ochoty, to nie musi odpowiadać, a nie atakuje od razu,i stwierdza, że jaka to ja jestem nie kumata. W końcu fora są od tego, żeby sobie pomagać, a kto pomoże lepiej, jak nie użytkownicy VW. Praktyka czyni mistrza, czyż nie mam racji chłopaki? Dlatego też do Was się zwracam, bo Wy już przez to przechodziliście, jesteście o sto lat świetlnych:) mądrzejsi ode mnie:)
Dzięki za pomoc i wskazówki. Są dla mnie bezcenne:)
A i jeszcze jedno - czy mam rozumieć, że te auta które są na przykład po 5000 Euro to szroty, które nadają się tylko i wyłącznie do dalszej naprawy kosztującej drugie tyle???? Czy to znaczy, że nie mam szans na zakup w tej cenie "godnego" VW?
poniżej podaję przykładowe ogłoszenie - na moje babskie oko wydaje się, że autko jest w porządku,a co Wy o nim sądzicie?

http://suchen.mobile.de/auto/volkswagen ... Country=DE

pozdrawiam cieplutko
Monika
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Monika,
Nie przejmuj się tylko pytaj, po to tu jesteś oraz jesteśmy na forum TKP. A czy za 5.000 euro kupisz w miarę dobre auto z zachodu. Szczerze wątpię w to. Większość aut to samochody firmowe z cofanymi licznikami. Oczywiście można trafić dobre auto, ale żeby je znaleźć trzeba mieć wiedzę i doświadczenie i sporo szczęścia.
Proponuję Ci dużo cierpliwości w szukaniu albo odłożenie trochę więcej funduszy.
Jeżeli chcesz kupić auto to albo z polecanego komisu lub przez znajomych. Zobacz tę firmę www.tourany.pl Część kolegów kupowała u nich i piszą że są zadowoleni. Przejrzyj także http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=99 oceny i komentarze. Będziesz wiedziała jakich miejsc unikać przy przeglądaniu ofert.
No i najważniejsze będziesz miała wątpliwości to odpuść kupno lub napisz. Część kolegów ma naprawdę "niezłe oko" i wypatrzą rzeczy na które nie zwrócisz uwagi, przy przeglądaniu ofert.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Monika
Początkujący

po czym sprawdzic czy to jest MPI czy FSI ? czy tylko ze jest MPI ma 102km , i jeszcze jedno widze ogloszenia w ktorych pisza ze rozrzad jest wymieniony, ale ja kiedys slyszalam ze tam jest łańcuszek prosze mi wyjasnic jak własciwie jest
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Monika, np po nr VIN..

To że ktoś pisze że wymienił rozrząd podchodźmy to tego ostrożnie, ja raczej i tak polecam wymienić chyba że ma sie pewność na 100%....

Jeśli szukasz silnika benzynowego, to szukaj krajowego ale to może być problem.....
90% aut sprowadzanych z Niemiec jest w silniku diesla.

Wcześniej podałaś ten link i tu widać że jest FSI
Awatar użytkownika
żółwik
Użytkownik
Auto:: turek na YETI 4x4
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: żółwik »

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Monika pisze:jest MPI ma 102km
Jeżeli dobrze myślę, że tak 1.6 102 km. Nie spotkałem innego silnika w tej konfiguracji.

A pod linkiem masz filmik: Handlarz prawdę Ci powie.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=o7c0_YrAklg[/video]

A pod tym szybki kurs kupowania auta.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=N8g-6RJTgzw[/video]
Obrazek
VW Touran by chelesline
Monika
Początkujący

witam
po długiej nie obecnosci teraz juz mam pieniażki na kupno tourana 1.6 MPI

co sadzicie o
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-bor ... 53175.html
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Monika,

Po pierwsze to poproś o VIN i zainwestuj w sprawdzenie historii. To jak poczytasz wpisy na forum to podstaww. Pogadaj z kolegą Dodi to jego okolice więc może znać sprzedającego. Założe się o piwo, że na pewno nie ma oryginalnego przebiegu, dwa sprzedający pisze o halogenach i czujniku deszczu tylko jakoś ich nie widzę. I po zdjęciach ciężko przynajmniej mi coś doradzić, oprócz tego że są lekko podrasowane i nie pokazują zużycia elementów.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Monika
Początkujący

Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

według mnie obydwa kombinowane, ten na tablicach z Dortmundu jak by maskę i zderzak miał inny odcień, no i te światło siedzi jak by miało zaraz odpaść. Nie mówiąc już o przebiegu śmiesznym.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Monika
Początkujący

dzieki za poradę będę dalej sie rozgładać jak być coś znajdziecie ciekawego to dajcie znac

pozdrawiam :)
Monika
Początkujący

Re: niepewnosci przed zakupem

po czym mogę stwiedzic na fotkach z ogłoszenia ze jest fis ? czy 1/2 fis , czy wogóle w benzynach MPI bywaja ? i jeszcze jedno widze w bagazniku raz jest cala podłoga otwierana, a w innych modelach podłoga jest dzielona i są skrytki. od czego to zależy ? i jak sie kupi model bez dzielonej podłogi czy mozna to przerobić ?
Awatar użytkownika
pabloxxx
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,9 TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: pabloxxx »

Monika pisze:po czym mogę stwiedzic na fotkach z ogłoszenia ze jest fis ? czy 1/2 fis , czy wogóle w benzynach MPI bywaja ? i jeszcze jedno widze w bagazniku raz jest cala podłoga otwierana, a w innych modelach podłoga jest dzielona i są skrytki. od czego to zależy ? i jak sie kupi model bez dzielonej podłogi czy mozna to przerobić ?
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=145#p1015 tutaj link do liczników,
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 1&start=15
a tutaj masz coś o rodzajach podłóg ;)
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Monika pisze:po czym mogę stwiedzic na fotkach z ogłoszenia ze jest fis ? czy 1/2 fis
Tak zerknij tutaj na sam początek tematu:
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=145
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ