Witam
Mam problem ze spryskiwaczami Xeonów ...
sprawa wyglada tak ze zdaza im sie ze ruszaja za pierwszym razem tak jak powinny potem co piaty ... ale nie zawsze
kilka dni temu "zapomnialo" im sie i nie ruszaja wcale ... ruszyly raz na parkingu potem znow jak jechalem i znow nie dzialaja ... i tak co troche od jakiegos czasu ...
jak go kupilem to miały blad przekaznika ... ale skasowany i wiecej sie nie pojawil ...
jak jest z dostepen do niej ? da sie dojsc bez rozbierania zdezaka ?
a moze w VACS jest jakas opcja ruszenia ich w test ?
Najnowsze POI do RNS - 21.10.2013 Mój chomik - redart_vw
Muti pisze:redart, spryskiwacze zazwyczaj działają co 5 psiknięcie szyby i tylko przy włączonych światłach mijania..
wiem ... tzn mam ustawione AUTO wiec swiatla wlaczaja sie zawsze ...
powinny ruszac przy pierwszym razie potem co piate ... czyli
1. stacyjka na ON spryskiwacze uruchamiam i z automatu rusza na xeony ( szyba + xeony )
2-4. tylko szyba
5. szyba + xeony
i tak w kółko
co zauwazylem .. dzis wyjezdzajac z gararzu uruchomily sie za pierwszym razem ... zauwazylem ze tu pod domem prawie zawsze sie uruchamiaja ... jedyna roznica to to ze wtedy przód jest niżej ... samochod jest przegiety ... jak jade to czasem sie wlacza czasem nie ale wtedy samochod jest prosto .... co moglo by byc przyczyna ze "przegiecie" samochodu ułatwia start spryskiwaczy ?
Najnowsze POI do RNS - 21.10.2013 Mój chomik - redart_vw
Spryski lamp nie działają na rezerwie płynu spryskiwaczy. Tani płyn albo poziom bliski rezerwy może powodować takie anomalie (zaobserwowałem to u siebie - mam spryski przy zwykłych lampach). W trybie świateł dziennych spryskiwacze lamp też się nie odzywają.