Bagażnik bazowy na dach bez rellingów
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Zależy co chcesz wozić, jak tylko np. narty to da radę, ale 4 rowery to bym się bał wrzucić na niegomany1111 pisze:A co myślicie o takich belkach ?. Będą nadawać się na założenie boxa, bądź uchwytu na rowery.
http://allegro.pl/bagaznik-dachowy-vw-p ... 61500.html

-
- Specjalista
- Imię::
Mam belki tej firmy, ale srebrne. Komentarz na ich temat jest nad twoim postem. Też miałem sporo wątpliwości i nawet dzwoniłem do producenta, żeby nieco rozwiać swoje wątpliwości. Nie żałuję zakupu bo zaoszczędziłem kilkaset PLN. Tule to na pewno wyższa półka patrząc choćby na sposób montażu czy materiał osłon i zamków, ale generalnie do funkcjonalności nie mam zastrzeżeń. Jeśli większy wydatek nie stanowi dla ciebie większego problemu, bądź zamierzasz mocna eksploatować belkę to kup produkt z wyższej półki.
-
- Specjalista
- Imię::
Tak pisałem po sprawdzeniu: Zakupiłem i przetestowałem belki Amos (polska produkcja) z bagażnikiem Thule przy maksymalnym dopuszczalnym obciążeniu. Przejechałem tak jakieś 1200 km po polskich drogach i wszystko było ok. Nie luzowały się , nie pokrzywiły, nie porysowały lakieru, choć jakość wykończenia nie jest porównywalna choćby z Thule. Tak czy inaczej wydałem na nie 350 zł i posłużą mi zapewne jeszcze kilka lat, a nowe z najwyższej półki to blisko 1000 zł.
Zatem u mnie się sprawdziły z boxem, ale szukałem wcześniej Thule takich jak ma Cheles, ale nie trafiła mi się promocja i zdecydowałem się na Amosy po odbyciu kilku rozmów i przeczytaniu kilku opinii użytkowników.
Fotki zamontowanego bagażnika:

Zatem u mnie się sprawdziły z boxem, ale szukałem wcześniej Thule takich jak ma Cheles, ale nie trafiła mi się promocja i zdecydowałem się na Amosy po odbyciu kilku rozmów i przeczytaniu kilku opinii użytkowników.
Fotki zamontowanego bagażnika: