Szukałem na forum ale sie nie doszukałem Mam pytanko. Czy można zdemontować tylny hokej bez ściągania zderzaka a poźniej założyć poliftowy? Zastanawiam sie nad zmianą ale jakoś nie uśmiecha mi sie demontaż zderzaka. Da rade zrobić to na kanale, względnie podnośniku?
Na podnośniku jak najbardziej bo wtedy dostaniesz do każdego zaczepu. Hokej nie jest głęboki więc rękę można spokojnie wsadzić. Myślę, że przy kanale też się da ale trochę trzeba bedzie się nagimnastykować
niko02 pisze:Da się na płaskim. Robiłem tak u siebie i u Rauko na spocie w Gdyni. Robota 20 minut. Nie potrzeba żadnych podnośników tylko torxy.
To podstawa TORX
U mnie jednak (ja ściągałem zderzak) te boczne zatrzaski były zabite piachem i musiałem trochę śrubokrętem je postukać aby wyszły... zresztą to był mój pierwszy tak poważny mod
malcolm pisze:
niko02 pisze:Da się na płaskim. Robiłem tak u siebie i u Rauko na spocie w Gdyni. Robota 20 minut. Nie potrzeba żadnych podnośników tylko torxy.
Tam są zaczepy czy przykręcane na torksy?
4szt TORX na dole przykręcane do belki i po 1-3 w nadkolu (nie wiem czy je trzeba odkręcać przy robocie bez zdejmowania). Reszta to takie zatrzaski wpinane w zderzak.
4 torxy od dołu pod samochodem (śruby) i po 2 na dole we wnętrzu nadkola (wkręty). Potem ciągnij od boku (od strony koła) i ładnie pójdzie. Jedną ręką trzymaj zderzak, drugą ciągnij hokej.
mam rok 2003 czy w nim też sie wypina bo kiedyś miałem pasata 99 i niedało sie wypiąc dopiero w 2000 było można a niechciał bym kupić na darmo bo już mam od paska
Wczoraj na płaskim w garazu wymienilem. Czas ok 20 minut. Połozylem sie na posadzce. Najtrudniej rozłaczyc pierwszy maly zaczep, potem już idzie. Szkoda że manuala nie zrobiłem. Jak coś to pytaj. Chyba, że po 25 stycznia bede jechał przez "wzgórza Trzebnickie" to jakbys nie dał rady to mogę podjechać. Pozatym mam w garażu drugi zderzak i mogę porobić tobie zdjecia zaczepów i w razie potrzeby mini manual stworzyć.