Witam. Gdzie dokładnie znajduje się u mnie czujnik położenia wałka rozrządu? Zdjąłem osłonę paska rozrządu i nic nie widzę. Może ktoś ma jakieś foto lub schemat?
Mam problem z zimnym rozruchem. Przewaliłem cały układ paliwowy i wszystko ok. Układ nie zapowietrza się, paliwo nie cofa się, pompka w zbiorniku sprawna. Zero błędów na kompie. Może spróbować wyłączyć tą wtyczkę i wtedy palić po nocy?
ja mam taki problem na ciepłym i wywala mi na vagu błąd tego czujnika i myślę że to wina akku który w momencie rozruchu ma ok 9-10v i podaje za niskie napiecie na ten czujnik
wiesz jak gosciu sprawdzał mi aku pod obciążeniem to schodziło do 9v i leciało w dół. problem jest taki że jak pojeżdże chwile nagrzeje go do 90 st i skasuje błąd tego czujnika to pali od strzała i błąd tego czujnika nie wyskakuje . natomiast zostawie go po tym na 15 minut jeszcze nie zdązy ostygnąć i znowu problem. podejrzewam że po jeździe akku jest troche doładowany i dlatego nie ma problemu natomiast gdy postoji te 15 minut i "moc" aku spadnie to jest lipa.
9V dla akku to szrot. 10.3V pod obciązeniem, mniej nie moze dac. Akku swoją droga, ale jak masz spadki napięc to czujniki jak i cała instalacja moze wariowac a co za tym idzie bedą błedy. Najlepiej po nocy zrobic autoscan przed i po zapaleniu auta.