ASO - serwis/przeglad wlepka w ksiazke serwisowa

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

ja tam olewam ASO, szkoda kasy, robie wszystko sam a filtry zamawiam u jeża :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

aki pisze: robie wszystko sam
I tak jest najlepiej :ok: :ok:
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: KriSSo »

Turanek pisze:Odchodząc od serwisu w ASO tracisz inną ważną rzecz - gwarancję dobrej woli. W przypadku problemów VW może partycypować w kosztach części wymienianych. Podstawą jest wtedy regularne serwisowanie.
I przekonałem się o tym sam na własnej skórze i mój kolega. Oba to Golfy BXE. U mnie po 4 latach i 140 kkm udało się wreszcie ustalić przyczynę stukania, które to stukanie pojawiało się na łukach, przy skrętach od przebiegu praktycznie 18 kkm. Ale nikt nie był w stanie ustalić co stuka, tym bardziej, że na początku pojawiało się bardzo rzadko. Z biegiem lat się nasiliło i wreszcie wyszło szydło z worka - była to przekładnia kierownicza. W związku z tym, że serwisowałem auto cały czas, dostałem przekładnię wartą 5000 pln + robocizna zupełnie za darmo z wymianą. Byłem wręcz zaskoczony. Z kolei i kumpla korba wyszła bokiem, bo słynne panewki w BXE po 2007 roku tzw eko montowali. Ponieważ auto jego nie miało 5 lat i nie przekroczyło 150 kkm, dostał nowy silnik całkowicie w prezencie z wymianą. W ASO powiedzieli, że gdyby przekroczył 150 kkm, zapłaciłby jedynie za robociznę, silnik do 200 kkm również pokrywa gwarant. Dlatego warto wszystkie pieczątki zbierać. Sorry za OT, ot, luźna uwaga.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

A tepanewki to tylko w bxe takie są z wszystkich 1.9?
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
ODPOWIEDZ