Jesli to nie problem to chetnie .... zawsze troche pomoze .... pozbieram graty i wtedy bede robil ... moze by si eudalo jakis mini manual sklecicjarry pisze:przy okazji będę w ASO to mogę poprosić o wydruk faktury mojej to będziesz miał numery, tylko i tak tam miałem błąd na jednej rurce więc nie wiem czy nie prościej jak sam prześledzisz bo i tak z moim wykazem będziesz musiał to zrobić
VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie postojowe
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
-
maciekinfo
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Dzięki tematowi przeróbka została zakończona, wszystko pięknie przez testy przeszło. Niestety dzisiaj rano przy próbie użycia pojawiły się błędy.
Piec zapala się na około 3-4 minuty, grzeje siebie i wodę, nagle pojawia się brak płomienia (wszystko na postoju przy zgaszonym silniku). Oczywiście w tym momencie gaśnie i po 7 błędach blokuje piec. Czytałem wcześniejsze posty, ale one dotyczyły jazdy. Paliwo na 3/4 baku. Miał ktoś podobny problem?
Piec zapala się na około 3-4 minuty, grzeje siebie i wodę, nagle pojawia się brak płomienia (wszystko na postoju przy zgaszonym silniku). Oczywiście w tym momencie gaśnie i po 7 błędach blokuje piec. Czytałem wcześniejsze posty, ale one dotyczyły jazdy. Paliwo na 3/4 baku. Miał ktoś podobny problem?
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
oczywiście że miał, zapraszam do wątku o usterkach-problemach
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3721
na pewno powinieneś zacząć od diagnozy auta i pieca czyli jakiś program diagnostyczny i kabelek, wrzuć potem skan na forum
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3721
na pewno powinieneś zacząć od diagnozy auta i pieca czyli jakiś program diagnostyczny i kabelek, wrzuć potem skan na forum
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
maciekinfo
- Początkujący
Dzięki, nie zajrzałem do tamtego tematu.
VCDS nic ciekawego nie pokazywał, wszystkie wyniki w blokach pomiarowych w normie, testy zewnętrzne też w porządku, słychać działanie pompki od paliwa. Działanie do 4 minut, nagle stop, błąd i koniec pracy.
Znalazłem rozwiązanie. Pomimo 3/4 baku, pojechałem na stację, dotankowałem pod korek, zaraz za stacją odpaliłem i zgasło. Dojechałem pod dom skasowałem błędy i działa bez problemu. Wątpię żeby chodziło tu jedynie o zapowietrzenie układu, bo odpalałem je po modyfikacjach ze 20 razy. W wolnej chwili trzeba będzie dobrać się do źródła paliwa i wszystko wyczyścić.
<---edit--->
Przenoszę problem do tematu pod podanym linkiem.
VCDS nic ciekawego nie pokazywał, wszystkie wyniki w blokach pomiarowych w normie, testy zewnętrzne też w porządku, słychać działanie pompki od paliwa. Działanie do 4 minut, nagle stop, błąd i koniec pracy.
Znalazłem rozwiązanie. Pomimo 3/4 baku, pojechałem na stację, dotankowałem pod korek, zaraz za stacją odpaliłem i zgasło. Dojechałem pod dom skasowałem błędy i działa bez problemu. Wątpię żeby chodziło tu jedynie o zapowietrzenie układu, bo odpalałem je po modyfikacjach ze 20 razy. W wolnej chwili trzeba będzie dobrać się do źródła paliwa i wszystko wyczyścić.
<---edit--->
Przenoszę problem do tematu pod podanym linkiem.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Hmm.
Tak czytam, czytam i się miotam, rozbudowywać czy nie?? Mam standardowo dogrzewacz Webasto TTV. Samochód raczej garażowany, przebiegi roczne rzędu 25kkm, samochodziku będę używał minimum 5 lat (przynajmniej tak planuję). Czasami postoi na zewnątrz i czasem trafią się narcioszki. Przekonajcie mnie, że warto rozbudować do ogrzewania postojowego.
Dzięki.
Tak czytam, czytam i się miotam, rozbudowywać czy nie?? Mam standardowo dogrzewacz Webasto TTV. Samochód raczej garażowany, przebiegi roczne rzędu 25kkm, samochodziku będę używał minimum 5 lat (przynajmniej tak planuję). Czasami postoi na zewnątrz i czasem trafią się narcioszki. Przekonajcie mnie, że warto rozbudować do ogrzewania postojowego.
Dzięki.
Szukajcie a znajdziecie.
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
racja w 100%niko02 pisze:Warto. Mi np. nie chodziło o własną wygodę ale o to, żeby silnikowi było lżej. Teraz ważna jest również wygoda, poniewqaż pojawiło się dziecko i nie mogę go wsadzić do lodowatego samochodu na 15 minut...
Wg mnie jest to najlepszy dodatek jaki ktokolwiek wymyślił w aucie...
To jest tak jak w wojsku:
Żeby zrozumieć trzeba to przeżyć, żeby to przeżyć trzeba tu być.
Nigdy nie zrozumiesz jak to jest jak sam się nie przekonasz i nie kupisz....
-
materazzi
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Potwierdzam, pełne Webasto i grzane fotele to najbardziej konieczne opcje zimowe, jak klima w lato
Zaraz przed świętami miałem sprawę do załatwienia od rana w Bielsku Białej gdzie dojechałem około 4 z Gdańska i do 8 przez ten czas korzystałem pierwszy raz tak w pełni użytecznie z tego świetnego rozwiązania , Touran był wykorzystany jako dostawczak, siedzenia tylne wyjęte, w lato jechałbym dostawczym Partnerem ale w zimę na postoju auto z Webasto to coś niezbędnego,można było spokojnie przespać się przy miłym ciepełku jak w domu przy kominku 
-
Piotr1979
- Specjalista
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Dziękuję za opinie.
No to ćwieka mi zadaliście. Jakbym tego ustrojstwa nie miał w aucie to bym się nie zastanawiał nad Webastem. Skoro jednak już jest, to może to wykorzystać, tym bardziej, że jak "upgrade" fury to tylko na początku użytkowania bo przy sprzedaży i tak nikt tego nie doceni. Tak sądzę.
Jak widzę żadnych argumentów przeciw ogrzewaniu postojowemu.
No to ćwieka mi zadaliście. Jakbym tego ustrojstwa nie miał w aucie to bym się nie zastanawiał nad Webastem. Skoro jednak już jest, to może to wykorzystać, tym bardziej, że jak "upgrade" fury to tylko na początku użytkowania bo przy sprzedaży i tak nikt tego nie doceni. Tak sądzę.
Jak widzę żadnych argumentów przeciw ogrzewaniu postojowemu.
Szukajcie a znajdziecie.
Witam
Podgrzewacz przestał mi grzać, vcds wywala taki błąd

Wykasować tego nie idzie nawet poprzez adaptację kanał 42

Czy ktoś z Was miał już taki problem ? W necie szukałem ale brak informacje na temat tego błędu, jedynie na stronie RossTecha coś jest ale wskazuje na uwalony sterownik podgrzewacza. Ale chciałbym się upewnić.
Podgrzewacz przestał mi grzać, vcds wywala taki błąd

Wykasować tego nie idzie nawet poprzez adaptację kanał 42

Czy ktoś z Was miał już taki problem ? W necie szukałem ale brak informacje na temat tego błędu, jedynie na stronie RossTecha coś jest ale wskazuje na uwalony sterownik podgrzewacza. Ale chciałbym się upewnić.