Koledzy, co może być przyczyną, że każdy jeden, słownie KAŻDY plik rar jest nie do rozpakowania na moim komputerze? Jakakolwiek próba wypakowania rar'a kończy się komunikatem:
Taklm: xxxxx.rar: CRC failed in the encrypted file"
Albo takim: "Packed data CRC failed in xxxxxxxxi. The volume is corrupt"
Ma ktoś jakiś pomysł? Ja rozumiem, że może nie działać, jeden, drugi, dziesiąty plik, ale problem w tym, że takie komunikaty dostaję przy każdym.
LYJO pisze:Być może archiwum plików jest po prostu uszkodzone.
ALE KAŻDE?
LYJO pisze:Co za pliki ściągałeś?
Cokolwiek, film, muzyka, zdjęcia, oprogramowanie, cokolwiek, co jest w pliku rar jest nie do rozpakowania. Co ciekawe, ten sam plik rar u kuzyna normalnie działa i się rozpakowuje. U mnie nie.
KriSSo, na początek spróbuj odnistalować i zainstalować nową wersje rara,w innej lokalizacji niz poprzednia, sprawdz czy zapora/firewall/antywirus czy Ci nie blokuje, może to być wirus, lub błąd w rejestrze, zaczynaj po kolei aż dojdziesz napewno
KriSSo pisze:Problem występuję na winrar 4.0x oraz najnowszym 4.20
System to WIN 7 64 BIT, 8GB RAM.
Ten sam plik pobrany z tej samej strony na innnym komputerze jest prawidłowy.
TO jak masz Win7 powinieneś normalnie otworzyć ten plik. Wystarczy w niego dwa razy kliknąć i powinien się otworzyć sam... przynajmniej mam tak w robocie.
KriSSo, win7 ma auto rozpakowywanie, chyba ze masz przerobiona wersje , ja osobiscie na wszystkich win korzystam z rara,zainstaluj wersje z 3.x 32 bity nie 64 i zobacz wtedy
Kaspersky internet security 2013. OD kilku lat stosuję ten kombajn, tzn wcześniej oczywiście 2012 itd. No nigdy nie miałem z nim problemów. Sądzisz, że on coś psuje? Gdzieś jeszcze coś znalazłem w necie, że procesor może być uszkodzony, albo pamięć ram. Ale to wtedy byłyby jakieś zwieszki, jakieś restarty i inne problemy. A komp chodzi jak petarda i problem tylko i wyłącznie z RAR.
KriSSo, napewno to nie sprzęt, a to że korzystałeś xx lat nie oznacza że nie może blokować, antywirus /internet security codziennie sie aktualizuje, i bazuje na regułach uczenia sie, może źle się naumiał i powtarza czynność