Od ok 5 tygodni trapi znajomego świecąca kontrolka ABS, po skanie VCDS wyszło że walnięty czujnik w prawym tylnym kole. Znajomy zakupił czujnik i wymienił po czym wczoraj znowu u mnie sie zjawił w celu ponownego skanu i wykasowania awarii po wymianie. Niestety po skaswaniu błędu po chwili znowu się zaświeciła kontrolka i wyskoczył ten sam bład.
Powiedzcie co można jeszcze zrobić aby pozbyć się komunikatu na desce rozdzielczej.
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 13:23 przez aki, łącznie zmieniany 2 razy.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
ok, a powiem mi jeszcze gdyby to nie było okablowanie na co jeszcze popatrzeć?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
sprawdź przerwę jaką ma czujnik jak jest za mała to ABS wywala błąd , czasami tam błoto , śnieg itp. wejdzie u mnie tak było przeczyściłem i jest ok.
i popraw temat czujnik nie świeci
marcin/ose, dzięki za spostrzegawczość, trzeba by było się temu przyjrzeć z bliska