Dziś na dodatek włączył się tryb awaryjny i 90km/h i koniec.
Nie chciał biegów na wyższy zmieniać np. z 3 na 4 choć było 3500obr/min a zamiast tego na 2 zrzucał. Jazdaaaaaaaaaa masakra
według mnie wszystko zależy od kierowcy jak jeździ, jak butuje to prędzej wszytko klęknie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
wtryskom tak MUTI wszystko zależy od jakości paliwa a u nas jest jak jest, wiadomo. Miałem na myśli skrzynie dsg, i inne podzespoły.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Zobacz,że auta z niemiec pomimo,że mają nalatane często ponad 300tys i to z prędkościami sporymi,ale ciągle równo po autobahnie, jeżdżą i nie mają problemów Turbiny,wtryski śmiga
U nas problemem są drogi i jazda po mieście no i paliwo.. Ciągłe ruszania,przyspieszania,hamowania,puszczanie i dodawanie gazu-to wykańcza skrzynie i silniki..
lock00 i gdzie wyszło teoretycznie najlepsze paliwo?
Od paliwa zmieniały sie korekcje i bipy czy same korekcje? Jakie to były różnice,bo nie widze w manualu o pd tego
Muti, w manualu pare screenow umieściłem, sam wtrysk ulegał wielkiej różnicy jak i bipy, rozbieżność była spora bo na jednym paliwie miałem 1 wtrysk rożniący sie o 0,6 a i nawet wyżej , natomiast na tej stacji co tankuje, jest zawsze książkowo , co 4 miesiące testuje kontrolnie
ja na szczęście tankuję na jednej stacji ale nie wykluczam że podczas wypadów rodzinnych mogę nalać jakiejś gnojówki po której zacznie się coś dziać. Na razie odpukać jest wszystko ok.
Na Białorusi mają paliwko nie to co nasze rzepak się leje a nie ropa u ich to bielutka i ten zapach nie to co nasze nie wiadomo co. Taką ropę jak oni tam mają to u nas była może z 10lat temu...
no i jestem po wymianie... wymienili mi 3 szt.... wcześniej na zachodzie zgodnie z historią pojazdu miałem wymieniona jedną szt. i jedną zregenerowaną... gwarancji na to nie dostałem bo powiedzieli, że to akcja serwisowa, robią to w gratisie i nie dostaje się na to gwarancji... muszę sprawdzić parametry na Vag-u bo tak normalnie to bardzo różnicy nie czuje...