rozpracowanie kodów prośba o wytłumaczenie

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

rozpracowanie kodów prośba o wytłumaczenie

Post autor: aawol »

Na mile wspominanym spocie w Bidzie miałem zrobioną diagnostykę mojego autka ( dziękuję Jeżu - poleciało :piwo: ) . przetłumaczyłem sobie liste kodów i mam pewne wątpliwości.
9M5 auxiliary heater
9TC additional reflectors (door area)
9W0 W/o car phone preparation/installation
6E0 Without center armrest front -(powinienem nie mieć podłokietnika?)
4L2 dipping breakway interior rear view mirror
4E2 tailgate/trunk lid release from inside (electrically)

Powyższe kody budzą moje zaciekawienie - tłumaczenie poprzez google nie jest dla mnie jednoznaczne. Czy ktoś bardziej biegły może mi naświetlić co to za wyposażenie lub jego brak?
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

9TC additional reflectors (door area) - tzw. kopertówki w drzwiach
6E0 Without center armrest front -(powinienem nie mieć podłokietnika?)- Podłokietnik może być nieregulowany
4L2 dipping breakway interior rear view mirror (może dimming) - fotochromatyczne lusterko wewnętrzne wsteczne
4E2 tailgate/trunk lid release from inside (electrically) - dodatkowe otwieranie bagażnika z wnętrza auta?
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
aawol

powinienem mieć jakieś światełka w drzwiach? nic mi się tam nie świeci (może spalone żarówki ale nie widziałem tam lampek... raczej odblaski) no i co z tym otwieraniem bagażnika z wnętrza? Też nie mam albo o tym nie wiem
Podłokietnik się zgadza jest nieregulowany lusterko nie wiem bo tylna szyba jest ciemna więc i tak nie jestem oślepiany...
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Lampki w drzwiach te z oświetleniem są dwukolorowe: bezbarwne na dole, na górze zaś czerwone z odblaskiem - wersja lampek bez oświetlenia ma jeden kolor czerwony tzn. odblask.
Wewnętrzne lusterko z fotochromem ma dwa otwory (widoczne z pozycji kierowcy) w obudowie poniżej zwierciadła (jeden na czujnik oświetlenia, drugi na zieloną diodę LED wskazującą załączenie systemu automatycznego przyciemniania). Poza tym pod spodem lusterka (od dołu) po środku powinieneś mieć przycisk załączenia funkcji fotochrom. Jak chcesz to sobie obejrzeć to poszukaj w manualach tego forum tam są dokładne zdjęcia w/w szczegółów.
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
Icemen181
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Icemen181 »

9M5 auxiliary heater - to jest prawdopodobnie dogrzewacz
Obrazek
Awatar użytkownika
aawol

no to lusterko mam zwykłe - brak jakichkolwiek przycisków, otworów itp, lampki w drzwiach to odblaski - mają jednokolorowe czerwone szkiełka. Dogrzewacz jest ale wersja podstawowa ( bez grzania kabiny). Kurcze nie wygląda żeby ktoś grzebał przy tym wyposażeniu - czy ja się mylę myśląc że zestaw kodów powstał na potrzeby linii produkcyjnej w VW i służył jako wskazówka co trzeba zamontować???? Wygląda na to że albo ja z dyńki rozumuję albo niemiec paru rzeczy nie zamontował?
ODPOWIEDZ