rozbudowa Audio co wybrać??

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
charlie
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: charlie »

Panowie mam problem, miałem słaby odbiór FM więc kupiłem separator, teraz po podpięciu go jest bez zmian, na wtyczce za separatorem pojawiło się napięcie 11,5V, więc idzie zasilanie na antenę ale mimo to kiepski odbiór. O co chodzi???
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

Ja wymieniłem fabryczne RCD310 na "chinolka" ANS 510. Jest to zamiennik oryginalnej 510.
Piszę celowo zamiennik bo w przypadku tego sprzętu nie uzyję już określenia "podróbka".

Radio wykonane jest bardzo solidnie. W tej wersji ma sprawny RDS, dość szybki procesorek SAMSUNGA, pracuje w WIN więc można zainstalować Automapę, posiada Blutooth itd.

Eksploatuję podobne radio w innym samochodzie już trzeci rok i nie mam z nim żadnych problemów.

ANS 510 komunikuje się z CAN-em więc wyświetla wizualizację z climatronica, parktronika, otwarte drzwi , obraz z kamery cofania itd. Współpracuje z kierą multi.

Menu jest w języku polskim.

Generalnie bardzo funkcjonalny kombajnik do samochodu. Niektórzy dealerzy VW proponują go jako doposażenie przy zakupie samochodu. Ludzie nawet nie wiedzą, że to zamiennik oryginału.
Załączniki
TOURAN_2010_2.1.jpg
TOURAN_2010_6.1.jpg
TOURAN_2010_7.1.jpg
TOURAN_2010_9.1.jpg
Obrazek
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Johny7205, :super: ze podzieliłeś sie tą opinią ,jeśli możesz to opisz więcej jak to sie zachowuje,czy to dokłanie clon ?bo wygląda że identycznie jest, a za ile wyrwałes? :)
Awatar użytkownika
kijek
Przeglądacz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kijek »

Ja mialem podobnego klona rns510 chodzilo to na win ce ale dupy nie urywalo przejscia z ekranow z zawieszka gralo slabo navi chodzila dobrze ale dla mnie za nisko jest radio zeby z niej korzystac bo mozna wyladowac w czyims bagazniku

zakupilem radyjko :

Alpine CDE-W235BT naprawde dobry sprzecik ma wbudowany bluetooth :>
forestman
Początkujący

Post autor: forestman »

Mam podobny "problem". Naszło mnie na rozbudowę audio/video i znalazłem coś takiego:

http://gms.pl/pl/_sp/108/

Sprzedaje to też kilka osób na alledrogo.

Czy ktoś coś może powiedzieć bliższego o tym radyjku??

Znalazłem je w Gdańsku:

http://allegro.pl/gms-adayo-ce69c8-vw-s ... tabsAnchor

Czy ktoś z "grupy 3city" mógłby je obadać w łapkach, posłuchać jak gra radio.. itp.??
:::...Lepiej stracić pięć minut z życia, niż życie w pięć minut...:::
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: morfeusz33 »

forestman ja moge polecić Ci z ręką na sercu ten model
http://allegro.pl/kenwood-dnx-520vbt-za ... 87670.html
pasuje idealnie,jeżeli masz kiere z multi to z interfejsem będzie Ci chodziło.Ten model znajdziesz już na alledrogo za ok 1500 używkę , a różnica jest naprawdę spora w dźwięku i jakości
forestman
Początkujący

A zamiast garmina, da się na nim odpalić automapę?? Mam licencyjną z pda.. Jakoś tak się przyzwyczaiłem do niej
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Dokładnie. Miałem Garmina przez 3 miesiące i przesiadłem się znowu na AM jest nieporównywalnie lepsza....
morfeusz33
Specjalista

forestman pisze:A zamiast garmina, da się na nim odpalić automapę?? Mam licencyjną z pda.. Jakoś tak się przyzwyczaiłem do niej
Z tego co czytałem to trzeba dokupić takie coś
http://moto.allegro.pl/audiomedia-nav-1 ... 34570.html
Ja też zawsze korzystałem z Automapy ale Garmin wcale nie jest taki zły.Jakoś obrazu i dźwięku jest naprawdę inna.
forestman
Początkujący

No właśnie dlatego się zainteresowałem tym GMS-em. Jak doliczysz do kenwood-a audiomedia, to już nie jest tak atrakcyjnie cenowo. A tu jest 2 lata gwarancji i... autmapa "gratis".
Za kenwood-em przemawia tylko to, że.. to kenwood = porządna marka. Chociaż i chińczycy bardziej już dbają o jakość. Byle shitu się nie sprzeda.
GMS ma super parametry w reklamie, dlatego zależało mi, żeby ktoś je obiektywnie obejrzał, włączył, pobawił się menu, posłuchał brzmienia i wypowiedział się o swoich odczuciach. Ja, gdyby nie 450km do Wa-wy (a do 3city prawie 800) w obie strony, na pewno bym sobie podjechał..
morfeusz33
Specjalista

Tego Kenwood'a dostaniesz teraz już od 1500 zł,doliczysz Audiomedia to i tak wyjdzie Ci podobnie kwotowo...
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

Nie to żebym Was namawiał na Chinolka np takiego jak ja mam ale weźcie pod uwagę, że chińskie konstrukcje mocno się rozwijają. Pierwszego chinola kupiłem ponad 3 lata temu do Suzuki i faktycznie to była kicha: słaby procesor, zawiechy, tuner gubiący stacje. Ten model który mam aktualnie w moim Turku ma dobry RDS, całkiem niezły procesor więc ekrany przerzuca szybko, mocny wzmacniacz, komunikacja z CAN, nie łapie zawieszek.
Generalnie to już jest naprawdę bardzo dobra alternatywa do RNS 510. AutoMapa śmiga bez problemu. No i kamerka cofania też działa.

Uważam że na dzisiaj już nie można wstydzić się radyjek made in china tym bardziej że te markowe też tam powstają. :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Re: rozbudowa Audio co wybrać??

Post autor: niko02 »

Morfi odpowiesz na takie pytania?
1. Można uzyskać wizualizację z czujników cofania przód i tył?

2. Znasz cenę aktualizacji mapy? Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym, który ma nawigację kenwooda w Saabie i powiedział, że znalazł ale koszt około 500zł...

Czytałem ciekawy artykuł, na podstawie którego powstają pytania.
http://caraudio.auto-swiat.pl/1-kenwood-dnx520vbt-do-vw

3. Piszą o tej dodatkowej kostce, ponieważ fabrycznie nie będzie pasowało...

4. Piszą o dodatkowym mikrofonie przewodowym. Jak on wygląda, czy może zadziała to z zestawem bluetooth, który mam w aucie? 5N0...730B?

5. Piszą, że nie działało im sterowanie z kierownicy... ciekawe, skoro w poprzednim radiu im działało...

6.Czyli moja instalacja z modułem 5N0...730B i dodatkowym głośnikiem do wywalenia?

7. Szukam po różnych forach i na Passacie piszą jeszcze , że potrzeba takiego kabelka do sterowania z kierownicy http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/ ... AW-VW2150/

-- 22 sty 2014, o 21:38 --

Jak wygląda podłączenie anten od radia? Z tyłu nie ma podobnych wyjść do tych z np. RCD310, czy RNS...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
radzik128
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 BKD 2005
Imię:: Robert
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: radzik128 »

ja posiadam w swoim Kenwood 7260BT wszystko śmiga wyśmienicie mapy ściagasz w wrzucasz na karte pamięci i jest ok ja ma 2014.40 jeszcze muszę podłączyc kamerkę cofania

p.s tarpana kupiłem z radyjkiem :roll:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Co powiesz na to? http://www.allegromat.pl/aukcja152063
Czego mu brakuje? czy potrzebny jest interfejs, żeby działała multikierownica? wrzuć jakieś zdjęcia swojego z przodu i z tyłu jak to wygląda w aucie?
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ