Mam pytanko ... jest jakaś opcja znaleźć właściciela autka (oczywiście bez zgłaszania faktu na pol...e) ... bo mi ją wtedy mogą zawinąć na ich parking ? Stoi u mnie pod domem i niszczeje piękna czarna perła Honda Legend Copue z lat '80 - ŚLICZNOTKA ... stoi już dwa lata. Z chęcią bym ją nabył ... ma koła warte pewnie więcej jak samo autko na nowych letnich oponkach . Przepiękny samochód w jasnym kremie w środku ... kurcze tak mi jej żal ... ostatnio jakiś baran pourywał lusterka i ... szlag mnie trafie ... tablice ma chyba LLY czyli z 600 km ode mnie może ktoś jej nie potrzebuje ... hmm .
A nie masz znajomego policjanta aby zapytać go do kogo należy auto o nr rej. (nie chodzi mi o zgłaszanie "porzuconego" auta tylko o to aby sprawdził i podał dane właściciela). Aby poznać właściciela po nr rejestracyjnym trzeba mieć dostęp do CEPIKa.
jak nie policja to starostwo powiatowe ( wydział komunikacji też ma dostęp do cepiku), nie wiem jak ubezpieczenia - myślę że też mogą zlokalizować właściciela....
moze po prostu wsadz karteczke za wycieraczke i wlasciciel sie odezwie?? szwagier w ten sposob kupil audi 80, zostawilismy numer za wycieraczka i sie odezwal wlasciciel:)
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
g_b pisze:moze po prostu wsadz karteczke za wycieraczke i wlasciciel sie odezwie?? szwagier w ten sposob kupil audi 80, zostawilismy numer za wycieraczka i sie odezwal wlasciciel:)
jak białem to napewno nie LLY, takich nie ma... L to woj. lubelskie... moze LLU jak ja mam... albo LLE albo LLB... zrób zdjęcie tej hondy, jeżeli ma LLU to z mojego miasta i moze bede wiedział czyje to było...