Bezpieczniki
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Koledzy potrzebuje pomocy w interpretacji rozpiski skrzynki bezpiecznikow. Posiadam Turana ze stycznia 2007roku wersja LOW. Porównując zamieszczona na forum rospiske wynika ze nie powinienem mieć bezpiecznikow w gniazdach F5, F6 a takie posiadam. Zastanawia mnie tez dlaczego nie mam bezpiecznika nr 53 centralny sterownik systemy komfort dla obydwu skrzynek LOW i High. Ponadto nie posiadam podgrzewanych siedzeń a na pozycji F50 posiadam bezpiecznik. Po wyjęciu go przestał działać centralny zamek.
Na pozycji F21 posiadam bezpiecznik 5A a z opisow wynika ze jest on od automatycznej skrzyni biegow. Dodatkowo wydaje mi sie ze powinienem miec bezpieczniki nr: 7,9,10,11.
To jest jakaś masakra.
Czy może mi ktoś wyjaśnić te różnice.
Jakiś czas temu autko było u mechanika na wymianie dwumasy, wiem ze powymianie miał problemy z odpalaniem bo nie ustawił pierścienia magnetycznego i kombinował coś w bezpiecznikach. Czy możliwe ze namieszal mi coś w skrzynce?
Na pozycji F21 posiadam bezpiecznik 5A a z opisow wynika ze jest on od automatycznej skrzyni biegow. Dodatkowo wydaje mi sie ze powinienem miec bezpieczniki nr: 7,9,10,11.
To jest jakaś masakra.
Czy może mi ktoś wyjaśnić te różnice.
Jakiś czas temu autko było u mechanika na wymianie dwumasy, wiem ze powymianie miał problemy z odpalaniem bo nie ustawił pierścienia magnetycznego i kombinował coś w bezpiecznikach. Czy możliwe ze namieszal mi coś w skrzynce?
Pozdrawiam Piórek
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Marko_77_, Sprawdź sobie powinno się zgadzać....
- Załączniki
-
- Przyporządkowanie bezpiecznikówSC Low od maja2006.rar
- (23.18 KiB) Pobrany 831 razy
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Dzięki Jeżu. Po wstępnej analizie wygląda na to że faktycznie jest to moj układ bezpieczników. Jutro muszę zamienić dwa miejscami bo mechanik trochę namieszał.
Jesteś może jeszcze mi w stanie wytłumaczyć o co chodzi z tymi oznaczeniami J730, J17 itp. Czy ma to jakieś znaczenie dla mnie jako użytkownika.
Dzieki
Jesteś może jeszcze mi w stanie wytłumaczyć o co chodzi z tymi oznaczeniami J730, J17 itp. Czy ma to jakieś znaczenie dla mnie jako użytkownika.
Dzieki
Pozdrawiam Piórek