webasto

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
pimek86
Początkujący
Auto:: touran, 2003, AVQ
Imię:: Piotrek

webasto

Post autor: pimek86 »

witam jak sprawdzic czy ma webasto bo jest nalepka pod maska a czy jest faktycznie????
wiem ze jest climatronic moze to w czyms pomoze
dzieki :piwo:
mówią żyj chwilą
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marcelid »

Myślę, że tu znajdziesz odpowiedź http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=190 ... wcześniej Koledzy już Ci podpowiadali żebyś poczytał ten świetny artykuł :> .
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
pimek86
Początkujący

dzieki ale jak wlacze to mi na postoju powinno dzialac?
mówią żyj chwilą
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: morfeusz33 »

pimek86 pisze:dzieki ale jak wlacze to mi na postoju powinno dzialac?
Jeżeli masz ogrzewanie postojowe to będzie działać,jeżeli masz dogrzewacz ,to dogrzewa tylko silnik
pimek86
Początkujący

ok to dzieki tylko mi jeszcze powiedz jak mam sprawdzic to postojowe gdzie sie go wlacza i tak samo jezeli chodzi o silnik
mówią żyj chwilą
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marcelid »

Miałeś wyżej linka ... tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania ... poczytaj z ciekawości ... będzie Ci lżej :lol: .

Poniżej pozwolę sobie zacytować wycinek Kompendium wiedzy dotyczący WEBASTO ... zapoznaj się z tym artykułem, jest świetni i na pewno wart Twej uwagi ...

"Webasto

Każdy Touran z silnikiem diesla jest fabrycznie wyposażony w dogrzewacz silnika firmy Webasto. Po podniesieniu maski powinieneś zobaczyć naklejkę informującą o typie urządzenia i jego numerze części. Za dopłatą można zamówić aby urządzenie Webasto nie było tylko dogrzewaczem ale także niezależnym ogrzewaniem postojowym. Niestety większość handlarzy/sprzedawców nieświadomie lub czasem pewnie świadomie informuje w ogłoszeniu że auto jest wyposażone w Webasto, oczywiście w domyśle ma to być ogrzewanie postojowe (bo po co informować że auto ma dogrzewacz silnika Webasto skoro każdy Touran z dieslem ma go fabrycznie? na tej samej zasadzie można informować że auto wyposażone jest w szyby, koła a nawet kierownicę ). Jeśli do auta jest pilot do Webasta lub na panelu Climatronica na przycisku sterującym dmuchawą są 3 skierowane do góry strzałki, ewentualnie w komputerze MFA+ w menu masz STANDHEIZUNG (niem.) lub Aux. Heating (ang.) to w aucie jest ogrzewanie postojowe. Także gdy 7 i 8 znak w numerze części to ZERA to jest to ogrzewanie postojowe.

Więcej oraz jak przerobić Webasto dogrzewacz na ogrzewanie postojowe przeczytasz tutaj: http://volkswagen.auto.co...ic.php?p=476228 "

Teraz już chyba jasne ?
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
pimek86
Początkujący

ok dzieki sprawdze :piwo: :piwo:
mówią żyj chwilą
ODPOWIEDZ