elektryczne szyby przednie - dziwna sprawa
-
amigogpz
- Auto:: Touran
- Imię::
elektryczne szyby przednie - dziwna sprawa
Sprawa dotyczy przednich szyb w Touranie 2006r. Szyby w ogóle nie reagują, nie zależnie czy próbuję otworzyć od strony kierowcy, czy od pasażera. Dodam jeszcze że przycisk w drzwiach pasażera jest podświetlony, natomiast od strony kierowcy nawet podświetlenie nie działa - kompletny zgon. Bezpieczniki sprawdziłem są OK, przewody pomiędzy drzwiami a budą OK. Może ktoś ma jakiś pomysł?? Byłbym zapomniał od strony pasażera naciskając przycisk słychać tylko "lekkie cykanie" a szyba stoi.
-
amigogpz
- Auto:: Touran
- Imię::
Scana narazie nie robiłem, bo bardzo kiepsko z czasem u mnie, jak tylko coś znajdę od razu dam znać
[ Dodano: Pon Maj 20, 2013 14:53 ]
Ok temat opanowany:) Po podłączeniu do kompa okazało się że z szybami wszystko w porządku nie wykazywało jakiegokolwiek błędu (dziwne). Pierwsze co mi przyszło do głowy to spróbować czy przyciski szyb w ogóle działają i to był strzał w 10. Nie działały ani u kierowcy ani u pasażera. Po zamontowaniu nowych przycisków wszystko działa
. Stare włączniki były bardzo zaśniedziałe. Czyszczenie, smarowanie próby ratowania starych wyłączników nie przyniosły żadnego rezultatu. Podejrzewam że ktoś kiedyś zostawił otwarte szyby podczas deszczu i je zalało. Ale teraz wszystko śmiga
[ Dodano: Pon Maj 20, 2013 14:53 ]
Ok temat opanowany:) Po podłączeniu do kompa okazało się że z szybami wszystko w porządku nie wykazywało jakiegokolwiek błędu (dziwne). Pierwsze co mi przyszło do głowy to spróbować czy przyciski szyb w ogóle działają i to był strzał w 10. Nie działały ani u kierowcy ani u pasażera. Po zamontowaniu nowych przycisków wszystko działa