jarry, dzieki za porade. Kupilem 1k0, czekam na dostawe i studiuje Twoj manual ale zdjecia zniknely. Mozesz je jakos przywrocic ladnie prosze albo moze moglbys mi je wyslac jak masz je gdzies na kompie?
Jeszcze 2 rzeczy. Zeby nawiewy sie wlaczaly jak odpale ogrzewanie to potrzebny jest panel klimatronic z obsluga webasto... czy taki podejdzie: http://allegro.pl/3c0907044ea-vw-passat ... 98322.html
I ostatnie... masz moze ta rurke aluminiowa na zbyciu?
Z gory dzieki i milego wieczoru.
Pozdrawiam.
lelo pisze:jarry, dzieki za porade. Kupilem 1k0, czekam na dostawe i studiuje Twoj manual ale zdjecia zniknely. Mozesz je jakos przywrocic ladnie prosze albo moze moglbys mi je wyslac jak masz je gdzies na kompie?
Touran 2003 1.9 TDI kupiony w Belgii podgrzewacz 1K0 815 065J.Sterownik vag can pro odczytuje
1K0 815 071C .Podgrzewacz działa ale wyskakują błędy typu.nie typowy sterownik oraz za niskie napięcie automatycznej skrzyni biegów.Pytanie jest. Czy ktoś wymienił sterownik ? i jest z automatu?
Ma to jakieś znaczenie jaka skrzynia biegów do dopasowania sterownika?Jarry co ty na to?
Panowie zamowilem piec, juz idzie, rurke od Jarrego tez, zostal jeszcze panel klmatronik. Wyszperalem w necie i etce, ze ma byc 1k0907044 z 2007 czyli BL lub BQ. Moze ktos potwierdzic pls ewentualnie wyprowadzic mnie z bledu. Dzieki i pozdrawiam.
Jestem po wymianie pieca na ogrzewanie postojowe. Chcialem tylko potwierdzic, ze wymiana wg manuala idzie jak po masle. U mnie wszystko podeszlo 1:1 lacznie z pojawieniem sie ogrzewania na fisie. Troche nie wiem jak z kodowaniem ale mysle ze metoda prob i bledow dojde do wlasciwego. Teraz mam 0030011 (narazie nie mam telestartu) i troche nie ogarniam czy mam zawor N279 czy nie ale zakladam, ze jak zakoduje i wywali blad to znaczy, ze nie mam. Ostatnia cyfra:
1 - zarządzanie energią przez J644 (CECM)
2 - zarządzanie zasilaniem - inny sposób
Co to dokladnie znaczy? Mam 1 i niby wszystko dziala ale co to za "inny sposob"?
Ide do garazu...