Gdzie się kończy instalacja gps?
- MarceL
- Użytkownik
- Auto:: 1,9; 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
Gdzie się kończy instalacja gps?
Nie miałem i nie mam fabrycznej instalacji GPS, jednak mam oryginalnego rekinka na dachu o numerach 3c0 035 507. Do tej anteny jest podłączony kabel z fioletową wtyczką. Gdzie biegnie ten kabelek i gdzie mogę znaleźć jego koniec? Chciałbym go wykorzystać na potrzeby anteny FM więc muszę go odnaleźć i skierować do radia.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
To zależy jakie było przygotowanie seryjne pod komórkę, tzn. możesz mieć koniec w okolicach radia (jeśli jest uchwyt pod telefon) względnie pod fotelem pasażera, ale to wtedy kiedy jest instalacja Premium.
Tutaj masz przeznaczenia i kolory wtyczek.
Z kolei tutaj znajdziesz zdjęcia gdzie pokazane są miejsca wtyczek anteny do telefonu.
Tutaj masz przeznaczenia i kolory wtyczek.
Z kolei tutaj znajdziesz zdjęcia gdzie pokazane są miejsca wtyczek anteny do telefonu.
- MarceL
- Użytkownik
- Auto:: 1,9; 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
Mam aktualnie zdjętą podsufitkę. Wygląda na to że obie wtyczki (biała i beżowa) mają identyczne wymagania co do zasilania, gdyż obie idą do wzmacniaczy antenowych (anteny w szybach tylnych).
Skoro już i tak mam odkryty sufit to pociągnę nowy, oddzielny kabel antenowy do radia.
Założyłem starą antenę dachową z wbudowanym wzmacniaczem od passata i jest o wiele lepiej niż na touranowych antenach w szybach. Przede wszystkim już nie gubi sygnału i w końcu usłyszałem Trójkę w stereo. Trzaski jeszcze się zadarzają, zwłaszcza przy sygnalizacji świetlnej. Jednak już taki wariant mi odpowiada.
Przy okazji pociągnę kabelki do wzmacniacza lub tuby, może kiedyś się przydadzą
Warto ciągnąć oddzielne zasilanie do wzmacniacza, czy wystarczy gniazdo zapalniczki w bagażniku?
Mam jeszcze problem ze zdjęciem przednich słupków. Po jednym zatrzasku już puściły ale dalej nie chcą a ja trochę się boję, że coś urwę.
Skoro już i tak mam odkryty sufit to pociągnę nowy, oddzielny kabel antenowy do radia.
Założyłem starą antenę dachową z wbudowanym wzmacniaczem od passata i jest o wiele lepiej niż na touranowych antenach w szybach. Przede wszystkim już nie gubi sygnału i w końcu usłyszałem Trójkę w stereo. Trzaski jeszcze się zadarzają, zwłaszcza przy sygnalizacji świetlnej. Jednak już taki wariant mi odpowiada.
Przy okazji pociągnę kabelki do wzmacniacza lub tuby, może kiedyś się przydadzą
Warto ciągnąć oddzielne zasilanie do wzmacniacza, czy wystarczy gniazdo zapalniczki w bagażniku?
Mam jeszcze problem ze zdjęciem przednich słupków. Po jednym zatrzasku już puściły ale dalej nie chcą a ja trochę się boję, że coś urwę.