Pytanie o konkretnego r-line'a
-
pat7719
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Pytanie o konkretnego r-line'a
Co sądzicie o tym
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-r-l ... 01101.html
Wybieram się obejrzeć ten samochód. Wcześniej oczywiście sprawdzę nr vin. Ale czy warto? W rozmowie telefonicznej uprzejmy pan poinformował mnie o tym, że dwa elem. były malowane. Bodajże błotnik i coś jeszcze. Ale podobno nic poważnego. Silnik, turbina i dwumas ok. Ale wiadomo- każdy tak mówi.
Mam obawy trochę do tego silnika. Słyszałem i czytałem o tym motorze wiele złego. Wiem, że po modernizacji, chyba w 2007 wady wyeliminowano. Ale czy na pewno nie ma się czego obawiać.
Tak naprawdę to jeszcze zastanawiam się nad s-maxem, e91, B8, mazdą 6, ew. c5. Najbardziej jednak skłaniam się właśnie ku touranom (mam 2 dzieciaków).
I jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli planuje roczne przebiegi ok.15k no max 20k to czy jest sens pchać się w te nowoczesne i kosztowne diesle?
Pozdrawiam
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-r-l ... 01101.html
Wybieram się obejrzeć ten samochód. Wcześniej oczywiście sprawdzę nr vin. Ale czy warto? W rozmowie telefonicznej uprzejmy pan poinformował mnie o tym, że dwa elem. były malowane. Bodajże błotnik i coś jeszcze. Ale podobno nic poważnego. Silnik, turbina i dwumas ok. Ale wiadomo- każdy tak mówi.
Mam obawy trochę do tego silnika. Słyszałem i czytałem o tym motorze wiele złego. Wiem, że po modernizacji, chyba w 2007 wady wyeliminowano. Ale czy na pewno nie ma się czego obawiać.
Tak naprawdę to jeszcze zastanawiam się nad s-maxem, e91, B8, mazdą 6, ew. c5. Najbardziej jednak skłaniam się właśnie ku touranom (mam 2 dzieciaków).
I jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli planuje roczne przebiegi ok.15k no max 20k to czy jest sens pchać się w te nowoczesne i kosztowne diesle?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pat
Pat
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
autko nie wygląda źle, silniki 2.0 TDI poprawiono w 2005 roku, zastanów się nad ofertą rob555 w dziale giełda (wystawił muti), za 25 tys. dostaniesz coś koło 170 koni, za 28 tys. 210 koni, stan techniczny potwierdzony przez renomowany zakład chip-tuningu, jest to prywatne auto właściciela tego zakładu, zapytaj też forowicza Turanek, miał sprzedawać swojego polifta "pomarańczę", auto w wyjątkowym stanie technicznym, pokusiłbym się o stwierdzenie że lepszego nie znajdziesz 
Turanek - http://touranklub.pl/forum/profile.php? ... rofile&u=3
rob555 - http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4679
Turanek - http://touranklub.pl/forum/profile.php? ... rofile&u=3
rob555 - http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4679
Ostatnio zmieniony wt mar 05, 2013 12:01 przez jarry, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Auto fajnie się prezentuje, ale już trochę czasu wisi na otomoto.
Jak dla mnie cena jest za niska jak na tą wersję, porównaj ogłoszenia na mobile.de tam takie samochody stoją po 13 000 EUR. a to dlatego gdyż przebieg jest naprawdę niski.
Co do silnika jeżeli jest to BMM to nie ma czego się obawiać, mój jest identyczny tylko przebieg prawdziwy ma większy i jest w 100% oryginalny, poza tym nic z autem się nie będzie działo jak będziesz z głową użytkował, czyli serwisował
Czy te nowe diesle są kosztowne? hm jak dla mnie nie gdyż wymieniam tylko części eksploatacyjne co 15 tkm.
Najlepiej było by sprawdzić auto w aso jak tam DPF i wtryski, lub podpiąć pod VCDS.
Jeżeli tak chcesz kupić wersję R-line zapraszam do mnie auto aktualnie na sprzedaż.
Służę także sprawdzeniem historii po VINIE.
Jak dla mnie cena jest za niska jak na tą wersję, porównaj ogłoszenia na mobile.de tam takie samochody stoją po 13 000 EUR. a to dlatego gdyż przebieg jest naprawdę niski.
Co do silnika jeżeli jest to BMM to nie ma czego się obawiać, mój jest identyczny tylko przebieg prawdziwy ma większy i jest w 100% oryginalny, poza tym nic z autem się nie będzie działo jak będziesz z głową użytkował, czyli serwisował
Najlepiej było by sprawdzić auto w aso jak tam DPF i wtryski, lub podpiąć pod VCDS.
Jeżeli tak chcesz kupić wersję R-line zapraszam do mnie auto aktualnie na sprzedaż.
Służę także sprawdzeniem historii po VINIE.
- transporter0
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BXE 2009
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Klika tygodni temu też stałem przed takim wyborem. U mnie stanęło na 1.9TDI ale szczerze to polecałbym bardziej właśnie 2.0 mimo większego ryzyka awarii - zresztą teraz już nie produkuje się bezawaryjnych samochodów. Co do e91 odpuściliśmy ze względu na ciasnotę z tyłu i mały bagażnik. S-Maxa mają nasi znajomi. Jakość plastików we wnętrzu jest masakryczna, srebrny lakier odchodzi i wyciera się wszędzie gdzie się da (uchwyty, pokrętła). Silnik 2.0TDCI też przysporzył im trochę kosztownych problemów. Z tej twojej listy to ew. Mazda 6 w nowej budzie lub Passek.
Też chcieliśmy kupić coś w benzynie (przebieg ok 10kkm rocznie) ale wybór kiepski 90% ogłoszeń to diesle ew. 1.6.
A ten konkretny r-line ładny. Weź do ASO na przegląd i jak będzie ok to kupuj.
Też chcieliśmy kupić coś w benzynie (przebieg ok 10kkm rocznie) ale wybór kiepski 90% ogłoszeń to diesle ew. 1.6.
A ten konkretny r-line ładny. Weź do ASO na przegląd i jak będzie ok to kupuj.
Turek 1.9TDI '09 i BMW e61 520dA LCI 2010
-
Piotr1979
- Specjalista
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
W tytule aukcji http://otomoto.pl/volkswagen-touran-r-l ... 01101.html jest napisane xenon i w opisie również. Ja widzę zwykłe reflektory i ręczną regulację poziomowania świateł mijania. Jeżeli nawet jest xenon to nieoryginalny (odbłyśnik raczej szybko się zniszczy przy lampie wyładowczej) albo zwykły HID czyli Zenon nie xenon.
Niezależne ogrzewanie (w jakim znaczeniu?): panel climatronic na foto jest bez sterowania Webasto, co jeszcze oczywiście o niczym nie świadczy.
Na 7-dym zdjęciu w kolejności dziwnie wygląda tapicerka na drzwiach kierowcy pod plastikowym panelem ze sterowaniem podnoszenia szyb, ktoś tam grzebał albo nad interpretuję to co widzę.
Co do S-maxa: większa fura, tani plastik, ciekaw jestem jak zabezpieczenie antykorozyjne, pewnie kicha.
B6 jest szerszy i dłuższy ale według mnie Touran wygodniejszy, zależy co kto lubi. Turek: całkowicie wyjmowane tylne siedzenia - zaleta, oddzielne siedziska a nie wspólna kanapa - też zaleta.
Ja to bym się jednak Jean Michael Jarry'ego
posłuchał albo brał auto od Akiego. Chłopaki są aktywni na forum i niejednemu pomogli, lewizny Ci nie wcisną. Oszczędzi Ci to czasu, pieniędzy i nerwów. Takie moje zdanie.
Niezależne ogrzewanie (w jakim znaczeniu?): panel climatronic na foto jest bez sterowania Webasto, co jeszcze oczywiście o niczym nie świadczy.
Na 7-dym zdjęciu w kolejności dziwnie wygląda tapicerka na drzwiach kierowcy pod plastikowym panelem ze sterowaniem podnoszenia szyb, ktoś tam grzebał albo nad interpretuję to co widzę.
Co do S-maxa: większa fura, tani plastik, ciekaw jestem jak zabezpieczenie antykorozyjne, pewnie kicha.
B6 jest szerszy i dłuższy ale według mnie Touran wygodniejszy, zależy co kto lubi. Turek: całkowicie wyjmowane tylne siedzenia - zaleta, oddzielne siedziska a nie wspólna kanapa - też zaleta.
Ja to bym się jednak Jean Michael Jarry'ego
Szukajcie a znajdziecie.
- transporter0
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BXE 2009
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Znajomi mają 2008 rok więc na razie nic jeszcze nie wychodzi. Wygląd fajny, wnętrze z wyglądu ok, pozycja za kierownicą mało "vanowata" jak dla mnie na plus. Niestety plastiki to tandeta zresztą taka sama jak w Mondeo.Piotr1979 pisze:Co do S-maxa: większa fura, tani plastik, ciekaw jestem jak zabezpieczenie antykorozyjne, pewnie kicha.
Turek 1.9TDI '09 i BMW e61 520dA LCI 2010
- aki
- Władca postów
Rozważałem także kupno S-maxa ale jak usiadłem za kierownicą wersji TITANIUM i poczułem ten tandetny plastik, uznałem że naprawdę nie warto kosztem miejsca brać tego auta, do tego dochodzą wadliwe pompy wspomagania, szubko padające silniki TDCI i zapychający się DPF, zdecydowałem się na auto które aktualnie posiadam i naprawdę nie żałuję. Mega dużo miejsca podobnie jest w passacie B6 lecz to miejsce jest inaczej uformowane, wygodny jak passat, bezawaryjny jak passat, co tu dużo mówić, wybór należy do ciebie.
Co do japońskich samochodów to nie przepadam za nimi choć niektóre mi się tylko podobają wizualnie w środku jakoś nudno.
Co do japońskich samochodów to nie przepadam za nimi choć niektóre mi się tylko podobają wizualnie w środku jakoś nudno.
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Mi sie podoba ten model..Trzeba sprawdzić--może warto?
aki, ja ostatnio jechałem Fordem Fiestą i Suzuki GV przyznam że plastiki sa lepsze w wykonaniu Forda..
A mówią że Ford jest g... w... za mocno powiedziane-prawda jest inna.
aki, ja ostatnio jechałem Fordem Fiestą i Suzuki GV przyznam że plastiki sa lepsze w wykonaniu Forda..
Ostatnio zmieniony wt mar 05, 2013 18:19 przez seba244, łącznie zmieniany 1 raz.
-
materazzi
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Akurat 2.0 TDCI w S-Maxach to jedna z lepszych jednostek w tej pojemności. Silnik opracowywało PSA(Peugeot i Citroen), ma bardzo dobrą opinię użytkowników i fachowców. To zupełnie inna jednostka niż 2.0 TDCi znana chociażby z Mondeo MK III,którą produkował Ford nie słynąca z bezawaryjności. Polecam przejechać się S-Maxem, ma świetne zawieszenie, dynamiczny, mało awaryjny silnik 2.0 TDCi, jakość plastików jedynie na minus wg mnie..
- aki
- Władca postów
według mnie Ford ma gorsze wykończenie niż VW i materiały są także gorszeseba244 pisze:Mi sie podoba ten model..Trzeba sprawdzić--może warto?
-
pat7719
- Początkujący
Dzięki wszystkim za pomoc.
Vin sprawdzony.
Przebieg okazał się prawdziwy ale jest inny problem. W aucie był sprawdzany wał korbowy. Wygląda na to, ze był rozbierany silnik. Może pasek rozrządu? Były chyba problemy z uruchomieniem silnika. Najprawdopodobniej po tych problemach został sprzedany.
Co do propozycji to dzięki. Na pewno przejrzę i rozważę.
Nie zależy mi tak na tej wersji. Po prostu fajnie się prezentuje to autko. Wersja cross tez mi się podoba. Swoją drogą niedawno byłem zdecydowany na cross z mobile net w Zabrzu ale ubiegł mnie chyba któryś z forumowiczów.
Aki, a na ile wyceniasz swojego r-line'a?
A jeżeli chodzi o S-maxa to ja czytałem, ze silniki 2.0 tdci to udana konstrukcja.
I jeszcze jedno. Co sądzicie o c4 grand picasso? Bo czytałem dużo pozytywnych opinii użytkowników.
Vin sprawdzony.
Przebieg okazał się prawdziwy ale jest inny problem. W aucie był sprawdzany wał korbowy. Wygląda na to, ze był rozbierany silnik. Może pasek rozrządu? Były chyba problemy z uruchomieniem silnika. Najprawdopodobniej po tych problemach został sprzedany.
Co do propozycji to dzięki. Na pewno przejrzę i rozważę.
Nie zależy mi tak na tej wersji. Po prostu fajnie się prezentuje to autko. Wersja cross tez mi się podoba. Swoją drogą niedawno byłem zdecydowany na cross z mobile net w Zabrzu ale ubiegł mnie chyba któryś z forumowiczów.
Aki, a na ile wyceniasz swojego r-line'a?
A jeżeli chodzi o S-maxa to ja czytałem, ze silniki 2.0 tdci to udana konstrukcja.
I jeszcze jedno. Co sądzicie o c4 grand picasso? Bo czytałem dużo pozytywnych opinii użytkowników.
Pozdrawiam
Pat
Pat
-
materazzi
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mam Partnera III 2008-2012 i jestem również wysoko zaskoczony postępem francuzów,zero problemów oprócz łączników stablizatora po 100tys.km.1.6 HDI-mega jednostka ale pewnie szukałbyś 2.0 Picasso również Cię nie zawiedzie pod względem trwałości, auto dla ceniących wysoki mega komfort niespotykany w żadnym innym aucie tej klasy. Trzeba też dodać, że S-Max jest w innej klasie wielkości niż Touran(równorzędny C-Max).