koledzy może wiecie się czy sprężarka klimy od BXE pasuje do AVQ popytałem wujka google ale nic sie nie dowiedziałem no i nie mam dostepu do nr. katalogowego tej sprężarki od BXE
zamiana sprężarki
- magic
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
zamiana sprężarki
Witam
koledzy może wiecie się czy sprężarka klimy od BXE pasuje do AVQ popytałem wujka google ale nic sie nie dowiedziałem no i nie mam dostepu do nr. katalogowego tej sprężarki od BXE
never ever give up
- magic
- Użytkownik
tak zgadza sie ale z tego co się dowiedziałem są różne odległości otworów na węże w innym miejscu jest czujnik na aldrogo sprzedawcy piszą ze ma zastosowanie w welu autach no i podają nr katalogowy po sprawdzeniu w Etce wychodzi całkiem co innegoDodi pisze:myślę, że pasuje... przecież to ten sam blok silnika i takie samo ma ustawienie...
never ever give up
-
materazzi
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
ja miałem od kiedy kupiłem auto zamontowaną sprężarkę Zexela i wtedy były u mnie problemy z klimatyzacją, raz działała, raz nie, wymiana zaworu i osuszacza nie pomogła, wg Vinu sprawdziłem i powinienem mieć sprężarkę Sandema, wymieniłem na Sandema i klima zaczęła chodzić poprawnie. Może jednak nie w każdym Touranie Zexel działa dobrze..
- magic
- Użytkownik
sprawa wygląda tak ja posiadam sprężarke Sandema i ma nr. katalogowy 1K0820803 J no i padła
mam okazje kupić (za piwko) też Sandema tylko że nr. katalogowy jest 1K0820803 S i nie wiem czy mi podejdzie ? dzwoniłem do ASO i kolo powiedzial że nie pasuje ale nie potrafił mi wyjasnić czym się różnią, wiec może ktoś z Was bedzie wiedział.
never ever give up