Jakie żarówki H7 ??

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: andrz3j »

Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Rafik pisze:Dziękuję chłopaki za wszystkie opinie :) żaróweczki już kupione i siedzą w lampach :) philipsy :) teraz tylko pozostaje testować :) pozdrawiam :piwo:
Teraz Rafik biegiem ustawić światła do Stacji Kontroli Pojazdów, za browara ustawisz lampki i będziemy Ci wszyscy wdzięczni podczas spotkania na drodze.
Pozdrawiam
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
pilot44
Początkujący
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: pilot44 »

Kupiłem NARVA Range Power White H7. Ilość światła jakie emitują jest bardzo uboga. Ładnie wyglądają z zewnątrz samochodu ale coraz bardziej przekonuję się do tego że wyrzuciłem pieniądze w błoto. Zwykłe tungsramy emitują więcej światła.
Awatar użytkownika
Rafik
Użytkownik
Auto:: Passat 2007 2.0 140KM DSG
Imię:: Rafał
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Rafik »

Na stację na pewno zajadę :) a kupiłem zwykłe philipsy +30 :) świetnie świecą i wyglądają :) :)
TDI To Doch Idze
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

Rafik pisze: philipsy +30
Bardzo dobry zakup i bardzo dobra cena/jakość :brawa:
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

pilot44 pisze:Kupiłem NARVA Range Power White H7. Ilość światła jakie emitują jest bardzo uboga. Ładnie wyglądają z zewnątrz samochodu ale coraz bardziej przekonuję się do tego że wyrzuciłem pieniądze w błoto. Zwykłe tungsramy emitują więcej światła.
To chyba pierwsza tak negatywna opinia na temat tych żarówek.

I teraz rodzi się pytanie:

-czy trafiłeś na felerny egzemplarz tych żarówek
-czy inni użytkownicy tych żarówek wcześniej nie używali niczego "lepszego" i są zadowoleni nieświadomie

ciekawe :)

Ciekaw jestem jak te Narvy mają się do Philisów Blue Vision i X-treme vision.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

Ciapek, Nie pierwsza kolega z forum (Toldzik) założył do drugiego auta (seicento H4) i dzień wcześniej wymienione na drugi dzień po pracy obydwie się spaliły z czego jedna eksplodowała w reflektorze....(sam widziałem) Porażka jakaś wadliwa partia... oddaliśmy do reklamacji powinny na dniach przyjść z "ekspertyzy". 8)
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Macie może wyrobione zdanie na temat żarówek Wurth-a ? Opłaca się kupić za 20 zeta ?
cypi

Post autor: cypi »

Damian15 pisze:Macie może wyrobione zdanie na temat żarówek Wurth-a ? Opłaca się kupić za 20 zeta ?
Za 20zł to flaszki nie kupisz:) .To moje zdanie mogę się mylić.Osobiście jestem na etapie tungsram +90%.Nie oślepiają i dobrze doświetlają drogę cena to 55zł sklep.Zobaczymy jak z żywotnością.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

Drodzy Panowie.

Od wczoraj w moim autku Narva Range Power White H7.
Mam doświadczenie z kilkoma modelami żarówek z "wyższej półki" więc chciałem się podzielić moją opinią na ich temat. Może się komuś przyda.

Więc
-atrakcyjny wygląd bieli wpadający w niebieski. Tego tym żarnikom nie można zarzucić. Wygląd na prawdę jest efektowny a strumień i barwa światła siedząc w aucie na prawdę przypomina ksenony i zdecydowania wpada w niebieską poświatę

-niestety moc światła tak jak pisał pilot jest uboga. Może nie bardzo, ale żarówki są po prostu ciemne. Może to zasługa wyjątkowo mocno zabarwionej bańki na niebiesko sprawia, że moc światła nie jest powalająca.
Dlatego nie polecam tych żarówek nikomu kto codziennie porusza się po nieoświetlonych, pozamiejskich drogach. Niech po prostu sobie odpuści ten świetlny efekt, a pójdzie w bezpieczeństwo i moc światła.
Ja kupując je czułem, że nie przebiją Philipsów, ale zdecydowałem się bo praktycznie prócz świąt, urlopu itp szczególnych okazji poruszam się po mieście.

Całkiem sporo osób tutaj polecało te żaróweczki. Nie wiem ilu z Was porusza się często poza miastem, ale polecam spróbować następnym razem H7 PHILIPS Blue Vision ultra xenon
Dla mnie to nadal IDEALNY kompromis pomiędzy mocą świecenia a białym zabarwieniem strumienia.
I wg. mnie jeśli Philips czy Osram nie wymyślą czegoś nowego to nic tych żarówek nie przebije.
Te Philipsy to nadal NAJLEPSZE żarówki które i wyglądają w aucie (nie są żółte, ale nie są też niebieskawe) i świecą mocnym strumieniem.

Ktoś fajnie napisał, że za 20 zł flaszki nie kupisz. Za 50 zł również ciężko, ale za 90 zł dostaniesz dobrego Jacka Danielsa w postaci tych Philipsów (tyle kosztują w Allegro u pewnego sprzedawcy).

Wybór należy do Was.
Reasumując... fajne te Narvy, ale mocą świecenia nie są w stanie równać się z Philipsami BlueVision które miałem wcześniej, ale... nie są tak żenujące abym je wymontowywał i twierdził, że wyrzuciłem kase. Niech zostaną. Coś za coś ;)

Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Ciapek, rzeczowe konkretne info :ok:
matti1535
Specjalista

Post autor: matti1535 »

Dzięki Ciapek, właśnie zamierzam kupić nowe żarówki i takie info bardzo mi się przydało.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

A ja dzisiaj nabyłem OSRAM Night Breaker Plus, teraz tylko czekam na paczke. kusiły mnie te PHILIPSY Ciapkowe ale cholernie droge a teraz inne wydatki - tuneUp ;)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
siemion22
Użytkownik
Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
Imię:: Błażej
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: siemion22 »

A jakie żarówki macie w długich światłach-co polecacie?
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Takie same mam...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
ODPOWIEDZ