Szafirek na sprzedaż :-(

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
Awatar użytkownika
marcin77
Zaawansowany
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: marcin77 »

o to moje fota TOURANA
Załączniki
Zdjęcie0183 - Kopia.jpg
Zdjęcie0184 - Kopia.jpg
Zdjęcie0185 - Kopia.jpg
Zdjęcie0186 - Kopia.jpg
pomogłem lub jak zasłużyłem - postaw piwo Moja fura
Rowik
Użytkownik

Post autor: Rowik »

Małe foto poglądowe prac trwających we wnętrzu... W październiku do doktora na poprawki lakiernicze.

Dawca:
Obrazek

Biorca:
Obrazek

Efekt finalny w swoim czasie ;)
Volkswagen Touran 1.9TDI 2004r TREND 74kW AVQ
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

kupiłes u tego goiscia na allegro z uszkodzonym wyswietlaczem? bo i ja sie zastanawialem czy u niego nie kupic na czesci...
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

widzę że "operacja" ze znieczuleniem... operującego ;)
Obrazek

Obrazek
Rowik
Użytkownik

rock4 pisze:widzę że "operacja" ze znieczuleniem... operującego ;)
Tak znieczulenie było przyciski i pokrętła można wymienić bez wyciągania radia ale dwa przyciski EJECT i MIX trzeba wyciągnąć radio i okręcić przedni, czarny panel. Troszke zgrabne rączki trzeba mieć delikatności i cierpliwości i powinno się udać.
Dodi pisze:kupiłes u tego goiscia na allegro z uszkodzonym wyswietlaczem? bo i ja sie zastanawialem czy u niego nie kupic na czesci...
Nie wiem czy "u tego gościa" ale tak kupiłem uszkodzone za 38zł + przesyłka. Gościa moge polecić z czystym sumieniem.
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Nie wiem czy "u tego gościa" ale tak kupiłem uszkodzone za 38zł + przesyłka. Gościa moge polecić z czystym sumieniem.
tak to u tego goscia co go miałem na mysli...
Rowik
Użytkownik

Fuuu fuuu trzeba kurz zgarnąć bo mi się temat zakurzył! ;) Niema zdjęć ale dzieje się, ciągle się dzieje. Szafirek miał dość poobijaną maskę i zderzak przód od kamyczków. Oczywiśćie można by bawić się w polerkę, zaprawki itd. ale w rezultacie nic nie dało by takiego efektu jaki jest teraz zatem: maska i zderzak przód oddałem do bardzo dobrego lakiernika. Nie mieli jeszcze chyba takiego klienta, który oglądał wszystko w trakcie prac. W akcie "depresji", kiedy auto stało u "obcych" dokładnie wyprałem wygłuszenie maski i kupiłem nowe koreczki które mocują uszczelki i mate wygłuszającą. Wymieniłem dokładkę tylną na polift, poluję na odblaski, we wnętrzu: zmienione plastiki konsoli środkowej, zmienione przyciski radia, kierownica obszyta w skórze i zapewne jeszcze kilkadziesiąt rzeczy, które zdążyłem zapomnieć. Auto systematycznie czyszczone, odkurzane, myte. Jednym słowem: oczko w głowie! Ostatnio dokucza mi coraz większy głód detalingowy jeśli tak to możemy nazwać. Teraz Touran Klub Polska "rywalizuje" z forum kosmetykaaut.pl zatem chemia w drodze, szmatki, rękawica w drodze, zdjęcia będą! Gdybym miał rozpisać plany to lista troszku by Nam strony zajęła zatem napiszę co w najbliższym czasie: głównie temat światła do jazdy dziennej. Dziś założone ramki zderzaka z otworem na halogeny (być może wprawne oko dojrzy na zdjęciu). Celem będą dzienne od Fabi RS ale muszę jeszcze dogłębniej poznać temat niemniej efekty przed zimą. Myśle, że wpadną też chlapacze na przód i tył, wspomniane odblaski dokładki i lampy polift. Dosyć gadania lecimy z kilkoma pstrykami:

Po malowaniu bez zderzaka bo przy okręcaniu ukręciła Nam sie śruba, którą trzeba było rozwiercić.
Obrazek

Jeszcze jedno w wersji madmax:
Obrazek

Wspomniane wyżej zmiany we wnętrzu:
Obrazek

Fredek, który pokochał Szafirka tak samo jak ja i wszędzie ze mną jeździ:
Obrazek

Obrazek

Na ostatnim zdjęciu troszku szaro bo po poskładaniu na spokojnie wszystkiego odkurzałem i czyściłem dokładnie całe wnętrze. Zatem: miłego!
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Zmiany jak najbardziej w porzo. Udało Ci się coś załatwić z tymi chlapaczami? Czemu Fredek bez pasów jeździ? 8)
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

widać kiera nabrała objętości, teraz pewnie super się trzyma :lol:
Rowik, pstrykaj fotki jak będziesz robił światła do jazdy dziennej, może jakiegoś manuala opracujesz to będzie mi łatwiej żonkę przekonać.
a w sprawie Fredka to pasy nie pomogą, tu trzeba fotelik w przedziale wagowym 0-3kg ;)
Obrazek

Obrazek
Rowik
Użytkownik

jeżu pisze:Zmiany jak najbardziej w porzo. Udało Ci się coś załatwić z tymi chlapaczami? Czemu Fredek bez pasów jeździ? 8)
Fredek to dziadyga taki na wyrde jeździ i nawet pasów nie zapina :mrgreen: O chlapacze pisałem, nie dostałem odpowiedzi, będę jeszcze działał w tym temacie, przed zimą chce założyć.

rock4 pisze:widać kiera nabrała objętości, teraz pewnie super się trzyma :lol:
Rowik, pstrykaj fotki jak będziesz robił światła do jazdy dziennej, może jakiegoś manuala opracujesz to będzie mi łatwiej żonkę przekonać.
Tak nabrała naprawde bardzo dobrze ją trzyma. W dotyku jest identyczna jak te, które "macałem" w salonie VW.
O fotki prac się postaram najpierw muszę lampki znaleźć... Było nie było założenie to: ma być tak, jak by to fabryka zrobiła.
Kliknij aby zobaczyć
Rowik
Użytkownik

Aby nie rzucać słów na wiatr pierwsze kroczki dosłownie moje raczkowanie w dziedzinie auto detalingu. W piątek jadę razem z szafirkiem do "magika" na glinkowanie, czyszczenie, polerkę i nakładanie wosku przed zimą. Będę we wszystkim uczestniczył żeby od wiosny już robić wszystko samemu. Wszystko na sprzęcie i kosmetykach Megs'a. Dziś szafirek skorzystał z dłuuugiej, puuustej prostej... :mrgreen: Zatem skromniuteńki, maluśieńki jak kropla w morzu składzik, reszta w garażu jest tego ale to co w garażu typowa amatorszczyzna, że wstyd pokazać. Zatem:

Obrazek

EDIT:

Kolejna, malutka, ciesząca oko paczka, która dziś do mnie dotarła. Dziś Szafirek dostał wlepę na klape tył, piątek: według planu polerowanie i wosk wszystko Megsami.

Obrazek
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
Paweł86
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI
Podziękował: 1 raz

Post autor: Paweł86 »

Rowik, Kto ci obszywał tą kierownice i ile żeś płacił :roll:
Rowik
Użytkownik

Paweł86 pisze:Rowik, Kto ci obszywał tą kierownice i ile żeś płacił :roll:
150zł + stara kierownica. Gość z Poznania mi obszywał. Gość daje już zrobioną elegancko, Ty sobie montujesz, ściągasz starą i mu ją dajesz.
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

kiera piękna - tylko pozazdrościć!! ale jak już byłeś to trzeba było i mieszek obszyć :(

ja swój zrobiłem za 20pln - teraz mam prawdziwą, czarną skórę :D
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Rowik
Użytkownik

Opony wymienione na prawie nowe, zimowe. Przy okazji wyczyszczone piasty i śruby mocujące koło a wszystko posmarowane smarem miedzianym. Jutro wyczyszczę klemy aku i zabezpiecze je smarem miedzianym. Sprawa z day-lightami bez postępów bo nigdzie nie moge ich dostać...

P.S: Sprawa mieszka i gałki w swoim czasie, będą efekty :D
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2012 22:37 przez Rowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Kliknij aby zobaczyć
Zablokowany