Problem jak w temacie. Hak oryginalny od nowosci. Po podlaczeniu testera badz przyczepki nie mam zadnej reakcji. Zadne swiatla sie nie swieca. Sprawdzilem bezpieczniki nr 2, 40 i 41 ktore za to odpowiadaja i sa ok. VCDS nie moze sie skomunikowac z modułem przyczepy na kanale 69 - Brak odpowiedzi. Prosze o pomoc. Nie wiem co mam dalej zrobic auto nie przeszlo przez to przegladu
Gniazdo przyczepy 7pin - brak napiecia.
Gniazdo przyczepy 7pin - brak napiecia.
Witam
Problem jak w temacie. Hak oryginalny od nowosci. Po podlaczeniu testera badz przyczepki nie mam zadnej reakcji. Zadne swiatla sie nie swieca. Sprawdzilem bezpieczniki nr 2, 40 i 41 ktore za to odpowiadaja i sa ok. VCDS nie moze sie skomunikowac z modułem przyczepy na kanale 69 - Brak odpowiedzi. Prosze o pomoc. Nie wiem co mam dalej zrobic auto nie przeszlo przez to przegladu
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Jak długo masz auto? jesteś pewny że montaż haka był w fabryce? czy wcześniej działało?
Zależnie od odpowiedzi wnioski mogą być różne - od śmierci sterownika po brak podłączenia ( szybki montaż haka przed sprzedażą).
Zależnie od odpowiedzi wnioski mogą być różne - od śmierci sterownika po brak podłączenia ( szybki montaż haka przed sprzedażą).
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Stare sterowniki nie były diagnozowalne. Tester musi być "żarówkowy" tzn. z obciążeniem w ten sposób sterownik wykrywa podłączenie przyczepy.
Czy w przyczepce masz sprawne wszystkie światła i prawidłowo podłączone pod gniazdo?
1 (L) - kierunkowskaz lewy
2 (54g) - p.mgielny tylny
3 (31) - masa
4 (R) - kierunkowskaz prawy
5 (58R) - pozycyjne prawe
6 (54) - stop
7 (58L) - pozycyjne lewe
Czy w przyczepce masz sprawne wszystkie światła i prawidłowo podłączone pod gniazdo?
1 (L) - kierunkowskaz lewy
2 (54g) - p.mgielny tylny
3 (31) - masa
4 (R) - kierunkowskaz prawy
5 (58R) - pozycyjne prawe
6 (54) - stop
7 (58L) - pozycyjne lewe