Wymiana dwumasy ze skrzynia DSG
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wymiana dwumasy ze skrzynia DSG
Elo ... musze wymienić dwumasę i:
1. macie jakieś doświadczenia, ile Was to kosztowało ?
2. jest ktoś może z grupy dolnośląskiej czy lubuskiej kto ewentualnie by się podjął i cena via PW ?
3. Aaa ... na raz chcę załatwić sprawę z osłonami przegubów - czyli ich wymianę
2. jest ktoś może z grupy dolnośląskiej czy lubuskiej kto ewentualnie by się podjął i cena via PW ?
Ostatnio zmieniony śr kwie 03, 2013 12:44 przez marcelid, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TOFIK_wlkp
- Użytkownik
- Auto:: VC 1.9CDTI 2007r
- Imię:: Sławek
-
TOFIK_wlkp
- Użytkownik
- Auto:: VC 1.9CDTI 2007r
- Imię:: Sławek
- krencik
- Początkujący
- Auto:: 1T1 1,9 TDI, BLS 2006
- Imię:: Wojciech
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wymiana dwumasy w Touranie z DSG
Witajcie.
Można znaleźć kilka porad w sprawie wymiany dwumasy, ale wszystkie dotyczą skrzyń manualnych. Ja chcę się osobiście zabrać za wymianę dwumasy w moim autku, ale niepokoi mnie fakt, że mam skrzynię DSG. Mam pojęcie o mechanice, mam też pomocnika i miejsce gdzie mógłbym to zrobić, nie mam natomiast doświadczeń ze skrzyniami automatycznymi. Wiem , że odpada problem dodatkowej wymiany tarczy sprzęgłowej i wysprzęglika w przypadku skrzyń DSG.
Czy ktoś był może przy wymianie, albo wymieniał osobiście dwumasę w Touranie z DSG ? Czyhają jakieś utrudnienia? Jest coś na co należy zwrócić szczególną uwagę? Operacja taka jest czysto mechaniczna, czy wymaga późniejszej ingerencji VAGiem w jakimś celu? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i pomoc. Jakby ktoś trafił gdzieś w literaturze lub Internecie na jakiś opis podobnej wymiany, to też byłbym "ukontentowany" za nakierowanie...
Pozdrawiam
Można znaleźć kilka porad w sprawie wymiany dwumasy, ale wszystkie dotyczą skrzyń manualnych. Ja chcę się osobiście zabrać za wymianę dwumasy w moim autku, ale niepokoi mnie fakt, że mam skrzynię DSG. Mam pojęcie o mechanice, mam też pomocnika i miejsce gdzie mógłbym to zrobić, nie mam natomiast doświadczeń ze skrzyniami automatycznymi. Wiem , że odpada problem dodatkowej wymiany tarczy sprzęgłowej i wysprzęglika w przypadku skrzyń DSG.
Czy ktoś był może przy wymianie, albo wymieniał osobiście dwumasę w Touranie z DSG ? Czyhają jakieś utrudnienia? Jest coś na co należy zwrócić szczególną uwagę? Operacja taka jest czysto mechaniczna, czy wymaga późniejszej ingerencji VAGiem w jakimś celu? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i pomoc. Jakby ktoś trafił gdzieś w literaturze lub Internecie na jakiś opis podobnej wymiany, to też byłbym "ukontentowany" za nakierowanie...
Pozdrawiam
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Re: Wymiana dwumasy ze skrzynia DSG
Wymieniałem w grudniu w ASB w Długołęce. Zapłaciłem łącznie 2800 (w tym nowy dwumas, uszczelki, uzupełnienie oleju + gwarancja na wymiane). Koło kupiłem od nich wiec kosztowało jakies 200 pln wiecej niz jak bym kupił sam ale nie chciało mi sie kombinowac. Zaprowadziłem auto, za 3 dni odebrałem i z głowy. Przynajmniej mam pewność ze zrobili dobrze.marcelid pisze:Elo ... musze wymienić dwumasę i:
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
QQ mój Ty kolego proszę Cię nie siej BZDUR.QQRYDZA pisze:(...)
Jak chcesz paść na kolana to podjedz i zapytaj w aso o cenę)
Od ponad pół roku naprawiam autko w ASO VW przy salonie i serwisie Skody w Toruniu.
Zapewniam Cię, że nie padam na kolana.
Od kiedy Skoda weszła w VW w Toruniu stała się czystą konkurencją dla serwisu VW który fakt, że ma ceny niczego sobie.
Ostatnio nawet kolega z Inowrocławia robił coś w tym ASO przy Skodzie i był bardzo zadowolony z ceny jak i poziomu usługi.
Piszesz żeby pojechać do ASO i zapytać o cenę to podaj konkretnie jakie to ASO. Krostoski-Cichy?
Nie każde ASO jest takie same i jak "Pan Mietek z garażu" wali mi podobną cenę do ASO to dla mnie wybór jest prosty.
Pozdrawiam!
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
ASO we Wrocławiu, stan na 15 grudnia 2012:Ciapek pisze:QQ mój Ty kolego proszę Cię nie siej BZDUR.QQRYDZA pisze:(...)
Jak chcesz paść na kolana to podjedz i zapytaj w aso o cenę)
Od ponad pół roku naprawiam autko w ASO VW przy salonie i serwisie Skody w Toruniu.
Zapewniam Cię, że nie padam na kolana.
Od kiedy Skoda weszła w VW w Toruniu stała się czystą konkurencją dla serwisu VW który fakt, że ma ceny niczego sobie.
Ostatnio nawet kolega z Inowrocławia robił coś w tym ASO przy Skodzie i był bardzo zadowolony z ceny jak i poziomu usługi.
Piszesz żeby pojechać do ASO i zapytać o cenę to podaj konkretnie jakie to ASO. Krostoski-Cichy?
Nie każde ASO jest takie same i jak "Pan Mietek z garażu" wali mi podobną cenę do ASO to dla mnie wybór jest prosty.
Wojtanowicz - 4300 pln
VW Centrum - 4500 pln
Motorpol - 3700 pln