Jakie opony letnie?
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9 TDI-BXE - 2008
- Imię:: Roman
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Ja w marcu 2012 roku po raz pierwszy załozyłem Michelin Pilot Sport 3 (205/55R16 91V)
Opony jak najbardziej warte swojej ceny. Najwyższa półka, w końcu to Michelin. Jazda po suchej nawierzchni jak każdą inną oponą. Ale to co się dzieje na mokrym to jest bajka. Samochód jedzie jak po szynach, przyklejony do podłoża. Czujesz, że panujesz nad autem a ono jedzie tam gdzie mu każesz. Do listopada 2012 przejechalem na nich 13000, zostawiajac w przechowalni na okres zimy w pokwitowaniu zaznaczono głebokosc bieznika przod 7,9 i 7,7
tył 8,3 i 8,2 jazda nie agresywna . Uwazam ze wart swojej ceny
Opony jak najbardziej warte swojej ceny. Najwyższa półka, w końcu to Michelin. Jazda po suchej nawierzchni jak każdą inną oponą. Ale to co się dzieje na mokrym to jest bajka. Samochód jedzie jak po szynach, przyklejony do podłoża. Czujesz, że panujesz nad autem a ono jedzie tam gdzie mu każesz. Do listopada 2012 przejechalem na nich 13000, zostawiajac w przechowalni na okres zimy w pokwitowaniu zaznaczono głebokosc bieznika przod 7,9 i 7,7
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Do wrzuć fotki z chęcią obejrzęRomeczek pisze:Ja w marcu 2012 roku po raz pierwszy załozyłem Michelin Pilot Sport 3 (205/55R16 91V)
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Tomas a jaki to model? Kiedy kupiona ta opona?
Michelin Energy Saver+ czyli najnowszy typ tej opony to bardzo dobra opona.
Opona w rozmiarze R15 zajęła 1 miejsce w teście ADAC w 2013 roku.
Musi o czymś świadczyć.
Jeżeli to pierwsza odmiana tej opony to jak się nie mylę bodajże 2009 rok. Z tego roku to konstrukcja.
Z drugiej strony jak cena okazyjna, opona przecież DOBRA i 2 tys km to nic jesli nie ma uszkodzeń bieżnika czy też boków opony to nie ma co się zastanawiać
Michelin Energy Saver+ czyli najnowszy typ tej opony to bardzo dobra opona.
Opona w rozmiarze R15 zajęła 1 miejsce w teście ADAC w 2013 roku.
Musi o czymś świadczyć.
Jeżeli to pierwsza odmiana tej opony to jak się nie mylę bodajże 2009 rok. Z tego roku to konstrukcja.
Z drugiej strony jak cena okazyjna, opona przecież DOBRA i 2 tys km to nic jesli nie ma uszkodzeń bieżnika czy też boków opony to nie ma co się zastanawiać

Ostatnio zmieniony pt kwie 12, 2013 00:14 przez Ciapek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Dorzucę kilka słów na temat Michelin. Kupione w 2004r (nowe) i do zeszłego roku na nich jeździłem. Bieżnika zostało około 4mm,przejechane na nich było około75tyś. km i gdyby guma nie popękała ze starości to pewnie w tym roku jeszcze bym na nich pojeździł. A teraz się zastanawiam co kupić Continental Premium 5 czy Michelin ES+. Głównie chodzi o ciszę i wytrzymałość opon. A z tego co wyczytałem to Conti przy 40tyś. przebiegu na śmietnik i nie wiem ile w tym prawdy.
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::