Smród, bród i ubóstwo....śmierdzący problem

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
TOFIK_wlkp
Użytkownik
Auto:: VC 1.9CDTI 2007r
Imię:: Sławek

Post autor: TOFIK_wlkp »

Ostatnio w "STONCE" tzn. biedronce :D kupiłem samochodowy pochłaniacz wilgoci fajna sprawa na zimę kładziesz pod nogi przy wilgotnym dywaniku i ładnie wszystko zaciąga łącznie z zapachem :P kosztuje "frytki" więc warto spróbować
Jest:
VC
W203 2.2CDI 140KM Elegance
W210 2.7CDI 170KM Avantgarde
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik
Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
Imię:: Gabi
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: gabi10 »

Witam
No i co dalo sie jakos rozwiazac problem tego zapachu u mnie od tygodnia podobny problem i nie moge zlokalizowac przyczyny :?:
Awatar użytkownika
lukasz22i
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 3 razy

Post autor: lukasz22i »

gabi10 pisze:Witam
No i co dalo sie jakos rozwiazac problem tego zapachu u mnie od tygodnia podobny problem i nie moge zlokalizowac przyczyny :?:
Nie, póki co nic z tym nie robiłem, pogoda ładna więc staram się wietrzyć i jakby mniej czuć ale podejrzewam że to do czasu aż znowu zrobi się chłodniej i wilgotniej. Jak znajdę trochę wolnego czasu w weekend to przejrzę dokładnie auto, muszę zlokalizować wężyk od sprysku na tył bo mi nie leci, może gdzieś idzie w wykładzinę? W kwietniu robię jeszcze serwis klimy bo nie działa (ostatnio wywaliło jakiś błąd wentylatora jak robiłem na serwisie coś innego) więc zrobimy od razu odgrzybianie itp.
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik

Witam
Jak wyzej pisalem dzis walczylam caly dzien z tym przykrym zapachem wykadziny suche podsufitka tez i znalazl sie winowajca wyczyscilem kanaly klimy i jak na razie zapach znikl pomogla pianka za 50 zeta
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Gabi10 Oby nie ale podejrzewam, że zapaszek wróci. Przydałoby się ozonowanie i wyczyszczenie parownika klimy. Ja u siebie zamierzam w weekend popracować i kompleksowo wyczyścić po zimie nie tylko klimę ale i środek bo strasznie zapuściłem a temat rozpoczęty jest adekwatny do stanu mojego autka.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
wanio_xxx
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: wanio_xxx »

gabi10 pisze:Witam
Jak wyzej pisalem dzis walczylam caly dzien z tym przykrym zapachem wykadziny suche podsufitka tez i znalazl sie winowajca wyczyscilem kanaly klimy i jak na razie zapach znikl pomogla pianka za 50 zeta
Jaką piankę masz na myśli?
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik

Pianka do czyszczenia klimy Kent
Awatar użytkownika
Rafik
Użytkownik
Auto:: Passat 2007 2.0 140KM DSG
Imię:: Rafał
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Rafik »

gabi10, bardzo dobra :) ale i tak proponuje ozon :D
TDI To Doch Idze
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Ja w Micrze od dziś testuje sposób na jabłko. Kilogram jabłek kroi się na kawałki i zostawia w samochodzie, pilnując żeby nie zaczęły gnić. Powinno wyciągnąć wszelkie zapachy.
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik

Rafik na pewno ozon jest lepszy bo wszedzie dojdzie ale wiesz narazie doraznie zeby nie capiło :haha:
TOFIK_wlkp
Użytkownik

Tomas pisze:Ja w Micrze od dziś testuje sposób na jabłko. Kilogram jabłek kroi się na kawałki i zostawia w samochodzie, pilnując żeby nie zaczęły gnić. Powinno wyciągnąć wszelkie zapachy.

Tomas, czuję tu lekką nutkę znachorstwa :> ale tak naprawdę takie metody mogą faktycznie skutkować kiedyś znajomemu w audi 80 :D rozbiły się jajka w bagażniku, a że był to słoneczny dzień to można wyobrazić sobie ten zapach :/ jednak wymyślił sobie sposób, który dziwnym trafem poskutkował, przez kilka dni, oczywiście nie 24h na dobę ;D tylko 2-3szt. dziennie, palił chińskie kadzidełka w zamkniętym bagażniku i straszny odór znikł :roll:
Jest:
VC
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

To stary sposób handlarzy na zamęczone auta, znam nawet przypadek Passata w którym żywot zakończył jego właściciel tak parę dni stał na parkingu. Polak kupił mimo że waliło zdrowo, no i co zrobił ? Kupił furmankę jabłek i po dach Passata wyładował, no zapach znikł.
TOFIK_wlkp
Użytkownik

:ok:
Tomas pisze:To stary sposób handlarzy na zamęczone auta, znam nawet przypadek Passata w którym żywot zakończył jego właściciel tak parę dni stał na parkingu. Polak kupił mimo że waliło zdrowo, no i co zrobił ? Kupił furmankę jabłek i po dach Passata wyładował, no zapach znikł.
Jest:
VC
ODPOWIEDZ