łozysko w obudowie skrzyni biegów

Problemy dotyczące manualnych skrzyń biegów, a także DSG.
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

łozysko w obudowie skrzyni biegów

Post autor: wkpwojtek »

Czy miał ktoś przypadek obrócenia się łożyska w obudowie skrzyni biegów na wałku głównym?
Jeśli tak to czy możliwa jest skuteczna naprawa wytartej obudowy lub czy wtedy trzeba wymienić obudowę?
Wojtek
Awatar użytkownika
Idem
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Re: łozysko w obudowie skrzyni biegów

Post autor: Idem »

wkpwojtek pisze:Czy miał ktoś przypadek obrócenia się łożyska w obudowie skrzyni biegów na wałku głównym?
Jeśli tak to czy możliwa jest skuteczna naprawa wytartej obudowy lub czy wtedy trzeba wymienić obudowę?
a powiedz mi kolego jakie byly objawy , mam ten sam typ tourana i mam problemy z przelaczaniem biegow, czy to byl powod dzieki za odp
Idem
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany

Re: łozysko w obudowie skrzyni biegów

a powiedz mi kolego jakie byly objawy , mam ten sam typ tourana i mam problemy z przelaczaniem biegow, czy to byl powod dzieki za odp[/quote]

Jedynka prawie niemożliwa do włączenia. Gdy już weszła lekko ciągnął na biegu. Reszta biegów z trudem wchodziła. Nie było objawów ślizgania się sprzęgła poza lekkim na jedynce. Wymieniłem łożysko oraz cały zespół sprzęgłowy( kolo dwu masowe, docisk, tarcze), naprawiono mi obudowę skrzyni.
Wojtek
Awatar użytkownika
Idem
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Idem »

wielkie dzieki za odpowiedz, mam dokladnie to samo,- teraz tylko mam jeden dylemat,- czy dojade do kraju na tym lozysku bo naprawiac we Fr. to lepiej sobie kupic nowa skrzynie i samemu wymienic, taniej bym na tym wyszedl,- i tu mam prosbe do szanownych kolegow,- czy zaryzykowac powrot do kraju z takim defektem? dzieki wielkie za odp i piwko za uprzejmosc
Idem
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany

Idem pisze:wielkie dzieki za odpowiedz, mam dokladnie to samo,- teraz tylko mam jeden dylemat,- czy dojade do kraju na tym lozysku bo naprawiac we Fr. to lepiej sobie kupic nowa skrzynie i samemu wymienic, taniej bym na tym wyszedl,- i tu mam prosbe do szanownych kolegow,- czy zaryzykowac powrot do kraju z takim defektem? dzieki wielkie za odp i piwko za uprzejmosc

U mnie wycierała sie obudowa, im więcej to chyba gorzej to naprawić. Ja nie miałem wielkich szkód ponieważ od razu postawiłem samochód do naprawy( od razu tzn natychmiast gdy ciężko zaczęły wchodzić biegi) Trudno mi powiedzieć czy dojedziesz.
Wojtek
ODPOWIEDZ