Już jedno auto mi poszło (BMW 3 M-pakiet z 2007r) z zabezpieczeniami i różnymi cudami. Dlatego jestem tak nastawiony do tych wszystkich zabezpieczeń.
rasta pisze:Groul pisze:Na złodzieja nie ma mocnych. Jak chce to ukradnie. Nic i nikt na to nie poradzi. Wszystko jest zależne od tego jak bardzo mu na naszym aucie zależy.
.....to najlepiej nic nie zakładaj i zostawiaj kluczyk w stacyjce
No wiesz..........dziecko to można indywidualnie zamknąć , mamy przecież taką możliwość.aawol pisze: ja odruchowo klikam zamek - kiedy córka miała 4 lata prawie wysiadła z mojego auta w czasie jazdy...
Ale traci sie te cenne sekundy, bo trochę im to zajmie.............aawol pisze: otworzę od środka a jeśli nie będę w stanie to i tak wywalą okno...
dodam od siebie:Mieszko pisze: I tu nasuwa się pytanko dla biegłych w "elektryce samochodowej", (oczywiście włącznik ukrywany według własnego uznania, nawet w podsufitce)
który obwód rozłączyć "Ściśle Tajnym Wyłącznikiem" aby nie spowodować uszkodzenia tego obwodu lub modułów sterujących![]()
Jak i również aby nie generować np błędów dla komputera, by nam się auto nie zatrzymało na drodze.
Jakie bezpieczne rozwiązania wyłącznikiem zastosować dla aut z silnikiem benzynowym i jakie dla ON,
np: czy rozłączenie pompy paliwa 1 (czy 2 jeśli jest) jest dobrym rozwiązaniem,
lub cewki zapłonowej, czy też pompy wtryskowej itp.