Klubowy znaczek TKP na grill
- marek 1970
- Użytkownik
- Auto:: be Touran 1,9AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
LYJO, to raczej pomysł blacha była z emblematu reklamy piwa z krzesła ogródka piwnego 1 egzemplarz i to bardziej pomysł na ( PROTOTYP) , ja nie mam warunków na masówkę i tylu sprężyn, gumek to były pojedyncze elementy z rupieci, przykro mi.Wiesz chciałbym pomóc ale może mój pomysł któryś z chłopaków profesjonalistom może pokazać do realizacji projektu, bo sam bym też kupił fachowo zrobiony emblemat bo mój to ładnie na zdjęciu wygląda 

- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
bajerka - nieźle to wygląda ale trzeba wziąść pod uwagę że ( o ile się nie mylę) grile przedliftów, poliftów i 3 generacji mają znacząco różną budowę i odstępy między listkami ... Pomijam że kilku kolegów ma nie fabryczne atrapy co dodatkowo zwiększa ilość koniecznych rozmiarów takiej płytki.... Ja mam oryginalną kratkę więc będę na liście startowej - 

ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
No i ja również!aawol pisze:Ja mam oryginalną kratkę więc będę na liście startowej

Chociaż Wesoł i Adamfx skorzystali już z moich nalepek na szybę.
Tyle, że Wesoł nalepił na dole.

Ale od tego przybytku głowa nie rozboli!
Jest Vlepa, rejestracja, Vlepa od środka- to na grillu nie będzie przeszkadzać!
Grunt, co by ludziska widzieli!

- marek 1970
- Użytkownik
gadałem z kolegą na temat tych blach pod literki ,żeby na frezarce trochę poprawioną wersję zrobić na surowo pod lakier i litery, ma pomyśleć ale nie obiecuję efektu bo to "fucha"jak coś wyjdzie z projektu to dam zdjęcia , tyle że tylko mam dostęp do grilla pierwszej wersji TOURANA i na razie na tym się skupiam i liczę na jego dobre chęci i czas, a co z tego wyjdzie zobaczymy. 
No chyba, że mnie któryś z kolegów uprzedzi to jestem jak najbardziej ZA

No chyba, że mnie któryś z kolegów uprzedzi to jestem jak najbardziej ZA

- marek 1970
- Użytkownik
prototyp płytki pod napis TKP wersja 2 , płytka o dł.98mm, wys. ogólnej 35mm, a czołowej pod napis około 33mm, gr. płytki 6mm, a tam gdzie jest śruba 9mm chodzi o gwint dostatecznej długości, śruba imbusowa 4, wyfrezowane są kąty by przylegała do grilla, z tyłu płytki wyfrezowano dwa rowki szer. 3mm które opierają się i bazują na poprzeczkach pionowych grilla. dokładne wymiary i kąty podam po pomiarze przez frezera.zdjęcia do wglądu daję- płytka w stanie surowym przed malowaniem wykonana według dostępnego zwykłego metalowego materiału, lepsza by była z NIERDZEWKI lub aluminium.
Ostatnio zmieniony śr lis 06, 2013 07:33 przez marek 1970, łącznie zmieniany 5 razy.
- marek 1970
- Użytkownik
WITAM KOLEDZY,DO WGLĄDU ZAINTERESOWANYCH RYSUNKI TECHNICZNE 2 KOMBINACJE WYMIAROWE TYCH PŁYTEK (różnią się tylko grubością ścianki tam gdzie jest gwint na śrubkę), WYMIAROWANIE I RYSUNKI WYKONAŁ MÓJ ZNAJOMY WŁAŚCICIEL TOURANKA, A CO DO LITER TO PASUJĄ TE Z PIERWSZEGO PROJEKTU 30mm WYSOKIE KUPIONE W W INTER CARS ZA 1,99ZŁ/SZT. A NA ALLEGRO PRAWIE 3ZŁ.ŻADNA ŁASKA

p.s. nie wiem tylko jak takie literki z tworzywa pokrywane wytrzymają warunki pogodowe,zimę , tak jak nasze oryginalne napisy dają radę, no chyba że ktoś już z was testował je i podzieli się opinią, a jeżeli to porażka to czy można kupić gdzie takie oryginalne.

p.s. nie wiem tylko jak takie literki z tworzywa pokrywane wytrzymają warunki pogodowe,zimę , tak jak nasze oryginalne napisy dają radę, no chyba że ktoś już z was testował je i podzieli się opinią, a jeżeli to porażka to czy można kupić gdzie takie oryginalne.
- Załączniki
-
- Touran_1-1.pdf
- (31.2 KiB) Pobrany 44 razy
-
- Touran_1-2.pdf
- (29.94 KiB) Pobrany 54 razy
Ostatnio zmieniony sob lis 16, 2013 23:03 przez marek 1970, łącznie zmieniany 1 raz.