Pomoc w ocenie auta z aukcji.
-
konrad921123
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Pomoc w ocenie auta z aukcji.
Witam
Zamierzam kupić Touran 7 osobowego TDI mam na oku takiego http://allegro.pl/vw-touran-tdi-dsg-7-o ... 82887.html . Co możecie mi powiedzieć na temat auta z aukcji? Zależy mi aby auto było 7 osobowe i z automatyczną skrzynią biegów( ale niekoniecznie ).
Orientuje się ktoś jak ma się ubezpieczenie oc 1.9tdi i 2.0 tdi ? Jakie są różnice teraz posiadam passata b3 1.8 benzyna 90kmi płacę 700zł mając 60 % zniżki. Przy wyliczeniach oc w kalkulatorach internetowych jak liczyłem dla 2.0tdi wyszło mi 1200zł natomiast 1.9 tdi 550zł, dlatego mnie to zaintrygowało czy może byś taka różnica?
Zamierzam kupić Touran 7 osobowego TDI mam na oku takiego http://allegro.pl/vw-touran-tdi-dsg-7-o ... 82887.html . Co możecie mi powiedzieć na temat auta z aukcji? Zależy mi aby auto było 7 osobowe i z automatyczną skrzynią biegów( ale niekoniecznie ).
Orientuje się ktoś jak ma się ubezpieczenie oc 1.9tdi i 2.0 tdi ? Jakie są różnice teraz posiadam passata b3 1.8 benzyna 90kmi płacę 700zł mając 60 % zniżki. Przy wyliczeniach oc w kalkulatorach internetowych jak liczyłem dla 2.0tdi wyszło mi 1200zł natomiast 1.9 tdi 550zł, dlatego mnie to zaintrygowało czy może byś taka różnica?
-
sebaszymanczak
-
konrad921123
- Początkujący
- gibek73
- Specjalista
- Kontakt:
osobiste odczucia
po aukcji wygląda Ok, ładny, niezmęczone plastiki, etc itd., ale musisz jechać zobaczyć na własne oczy, najlepiej z kimś kto ma pojęcie i najlepiej w komputerem (vag, vcds)
nie ma sterowanai w kierownicy tempomatem (o którym pisze sprzedający), ale to szczegół
podłącz, sprawdź, zrób skan, najlepiej wjedź na kanał i poproś o ocenę mechaników (niezależnych)
Nie do końca wierzę w przebieg, ale.... dlaczego nie, może być
po aukcji wygląda Ok, ładny, niezmęczone plastiki, etc itd., ale musisz jechać zobaczyć na własne oczy, najlepiej z kimś kto ma pojęcie i najlepiej w komputerem (vag, vcds)
nie ma sterowanai w kierownicy tempomatem (o którym pisze sprzedający), ale to szczegół
podłącz, sprawdź, zrób skan, najlepiej wjedź na kanał i poproś o ocenę mechaników (niezależnych)
Nie do końca wierzę w przebieg, ale.... dlaczego nie, może być
-
konrad921123
- Początkujący
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Kolego.konrad921123 pisze:A orientuje się ktoś ile kosztuje sprawdzenie auta w autoryzwanej stacji VW i jakie czynności w ten przegląd wchodzą?
Zwróć uwagę na poniższy link, w którym w punktach jest opisane na co zwrócić uwagę przed zakupem a w trakcie oglądania auta.
Poradnik
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Cytat od użytkowania forum - szukaj poradnika kontrolnego na forum:konrad921123 pisze:A orientuje się ktoś ile kosztuje sprawdzenie auta w autoryzwanej stacji VW i jakie czynności w ten przegląd wchodzą?
"Nowy na Forum ale świeżo po zakupie używanego Tourana.
W celu sprawdzenia pojechałem do VW ASO. Sprawdzenie odbywało się wg gotowej listy punktów kontrolnych - nie znajdowało się na niej sprawdzenie np. zgodności faktycznego wyposażenia z fabrycznym, ani weryfikacja oznakowania. Koszt 350 PLN"