Drgania autka odczuwalne w srodku
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja już to przerabiałem - wydałem kup[ę kasy i co - okazało się, że wiązka elektryczna zasilająca wtryski była uszkodzona. Poczytaj moją historię:Marco_Polo pisze:... Okazuje się, że do wymiany jest przegób wewnetrzny lewy....
Pozdrawiam
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464
może to też taka bzdura...
Już nie Touran
ale Sharan...

- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witajcie,
u mnie podobna historia
Odczuwam delikatne drgania na biegu jałowym przy ciepłym silniku. Po diagnostyce wyszły błędy świec żarowych (wiem, że nie powinno mieć to związku), więc przed zimą trzeba będzie je wymienić. W kwestii wtrysków nic nie odnotowano....
Drgania są (jakby to określić) bardzo subtelne, przytłumione, nie towarzyszy im żadne szarpanie. Mój niepokój wzbudził też siwawy dymek z wydechu...
Wnioskuję, że mam do czynienia z brudnymi lub uszkodzonymi wtryskami (lub wtryskiem). Dodatkowo spore spalanie na poziomie 7,5-8,5...
Powiedzcie mi proszę, czy taka przypadłość powinna odbić się na diagnostyce? Czy można doraźnie ratować wtryski poprzez zalewanie płynów do ich czyszczenia?
W ogóle co myślicie o tym co powyżej?

u mnie podobna historia

Drgania są (jakby to określić) bardzo subtelne, przytłumione, nie towarzyszy im żadne szarpanie. Mój niepokój wzbudził też siwawy dymek z wydechu...
Wnioskuję, że mam do czynienia z brudnymi lub uszkodzonymi wtryskami (lub wtryskiem). Dodatkowo spore spalanie na poziomie 7,5-8,5...
Powiedzcie mi proszę, czy taka przypadłość powinna odbić się na diagnostyce? Czy można doraźnie ratować wtryski poprzez zalewanie płynów do ich czyszczenia?
W ogóle co myślicie o tym co powyżej?

- adamki
- Użytkownik
- Auto:: TOURAN 1.9 AVQ 74 KW 2003
- Imię:: ADAM
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Miałem ten sam problem silnik dostawał drgań na biegu jałowym które przenosiły się na budę. W związku z tym że niecałe 6 miesięcy temu stałem się posiadaczem VW Tourana nie zwróciłem na to uwagi (przesiadłem się z Peugeotów) myślałem że ten typ tak ma. W zeszłym tygodniu pojechałem na zawirusowanie mojego autka do chłopaków z Tune Up w Gdańsku i odkryli że te drgania są spowodowane złą synchronizacją rozrządu. 10 minut roboty i po sprawie.