Zakup Tourana
Zakup Tourana
Witam, chciałbym kupić Tourana z przynajmniej 2007 roku. Będzie to auto na zakupy, wycieczki itp ( nie będzie za wiele jeżdżone), pomóżcie mi co mam wybrać, na co patrzeć, bo kompletnie się na tym nie znam, a spodobało mi się to auto z wyglądu, mam 3 dzieci więc takie auto rodzinne mi jest potrzebne. Dodam że chcę przeznaczyć na ten samochód około 35000zł, chce też żeby miało w miarę dobre wyposażenie, może jakieś z okolic Rzeszowa bo jestem właśnie z nich, ale to już mniej ważne, zamierzam odwiedzić parę dilerów i nie mam pojęcia o co ich pytać. Pomóżcie, wytłumaczcie co jest ważne i jak działają niektóre fajne funkcje
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Pawel5519, jak mało latasz, głównie po mieście i nie zależy ci na osiągach to szukaj auta z silnikiem 1.6 czyli normalna benzyna, jeżeli znowu cenisz dobre przyspieszenie to polecałbym kupić 1.4 tsi 140 KM, bądź też wersję 2.0 TDI i pozbawić go filtra cząstek stałych. Silniki 170 konne sobie odpuść szkoda zawodu. Ważne jest aby auto było bezwypadkowe, z pełnym serwisem, z prawdziwym przebiegiem od pewnego sprzedawcy a posłuży ci długo jeżeli dalej będziesz o niego dbał. Szukaj, zapodawaj linki a my ci pomożemy 
Ostatnio zmieniony śr maja 15, 2013 09:09 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
my właśnie takie mamy i w takim celu używamy - żona jest bardzo zadowolona - jak możesz i chcesz to polecam z DSG skrzynia rewelacja, tylko musi być pewniak, najlepiej poszukaj czegoś i podeślij linki a tu już go "rozbiorą na części pierwsze", Gdybyś szukał tańszego i starszego to polecałbym Ci mojego, bo chcemy zmienić na coś większego, ale gustujesz w młodszych...Pawel5519 pisze:mam 3 dzieci więc takie auto rodzinne mi jest potrzebne.
Już nie Touran
ale Sharan...
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
No ja bym powiedział, że ten lepszy, bo po 1 ma tylko ukradzioną navi + radio z przedlifta, a po 2 pewnie tylko zrobiony przebieg (wyzerowany licznik dzienny + godzina na desce 21.59).
Tamten wygląda na ulepa albo na "fana" modelu - kupił concepta i zmienił wnętrze na United'a, a zderzak przy okazji na chromie założył, no i nowe błotniki coby lepiej pasowały do zderzaka
Ogólnie to powinieneś zacząć od rozkodowania VINów i później ewentualna wycieczka krajoznawcza po okolicy z KUMATYM mechanikiem, lakiernikiem i najlepiej wziąć ze sobą VCDSa + czujnik lakieru