Cześć wszystkim
Cześć wszystkim
Witam serdecznie wszystkich. Od 10 dni jestem posiadaczem VW Tourana 1.9 TDI 105KM DSG.
Jest to kolejny VW jakiego kupiłem. Nie byłem i nadal nie jestem do niego przekonany. Zona się uparła no i jest.
Jest to kolejny VW jakiego kupiłem. Nie byłem i nadal nie jestem do niego przekonany. Zona się uparła no i jest.
Ja chciałem passata b6. Touran jest fajny ale w tej swojej fajności ma zbyt dużo mankamentów. Jest głośny w środku, posiada liczne ogniska korozji, plastiki rysują się od samego patrzenia. To nie jest przypadłość jednego czy dwóch egzemplarzy tylko ok 95%. Może wina tkwi w tym ze to nie volkswagen go produkuje tylo podwykonawca. Znaczek, technologia, cena- wszystko pasuje. Brakuje najważniejszego, tego co znamy z większość modeli VAG- jakości.
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
no to masz odwrotnie niż ja.... żona uważała i uważa że turek jest brzydki ( no i tu ma rację) oraz że to zbyt duże auto. O tej ostatniej sprawie zapomina zazwyczaj podczas weekendowych lub wakacyjnych wypadów...... Powodzenia - turek lepszy niż passat - mniej oklepany, wygodniejszy
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- lsz11
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS DSG 2007r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witaj, też jestem tu całkiem świeżym bywalcem (od lutego br.).
W moim przypadku o wyborze Tourana zadecydowała obecność DSG, w przeciwnym razie pewnie skończyłoby się na jakimś Galaxy
Nastawiałem się na benzynę ale że wśród Touranów w PB są głównie w nowej generacji (FSI, TSI) padło na diesla, w którym jestem kompletnie zielony
- co zresztą widać po zadawanych pytaniach tu na forum
. Wyboru "ropki" nie żałuję, mam dostęp do ruskiej pozbawionej biokomponentów ropki za 4,50 zł/l, do pracy mam 40 km, więc go nie zamulam w mieście, no i full servis online 24h na dobę w TKP 
W moim przypadku o wyborze Tourana zadecydowała obecność DSG, w przeciwnym razie pewnie skończyłoby się na jakimś Galaxy
Nastawiałem się na benzynę ale że wśród Touranów w PB są głównie w nowej generacji (FSI, TSI) padło na diesla, w którym jestem kompletnie zielony