W moim przypadku niestety podświetlenie działa cały czas, problemów z aku póki co nie było...Turanek pisze:@kania_ka
Miałem taki fenomen ale w navi RNS 300. Od czasu do czasu podświetlenie pozostawało na dłużej (nie mierzyłem jak długo). Po nocce nie paliło się i nie miałem z tego powodu problemów z aku.
Myślę, że jest to problem z komunikacją po Canie, bo tak przepływa informacja o włączeniu świateł do radia/navi. Trudno powiedzieć czy wina leży po stronie radia, czy sterownika Gateway.
spacewalker pisze:Czy podświetlanie zmienia swoje natęzenie w radio jak ruszasz potencjometrem? jak się zachowują inne sterowniki - zegary, klima ? Mysle ze mozma by było obadac stan aktywnego podświetlenia w blokach pomiarowych i zobaczyc czy widzi zmiane, wtedy mozna by było brnąc - czy sterownik czy radio, aczkolwiek nie sądze by Gateway dawał sygnał tylko na radio o stanie podświetlania.
Podczas ruszania potencjometrem nic się nie zmienia z podświetleniem w radio , ani w klimie, zegarach itp. wszystko poza tym podświetleniem działa dobrze przynajmniej nie zauważyłem żadnych zmian.