[Manual] Montaż podłokietnika regulowanego
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Witam
Ja również już po zmianie podłokietnika, ale mam mały problem, po zmianie ta roletka od ręcznego jak jadę na dołach mi stuka, z tego co pamiętam od wewnątrz jest ona wsunięta w taką rynienkę i może tu coś nie tak zrobiłem.
Może ktoś coś takiego miał.
Nie chce mi się na razie znowu wszystkiego rozbierać, ale chyba będę musiał.
Przekładka podłokietnika jest czasochłonna i troszeczkę trudna, ale jak widać może ją zrobić każdy.
Dla tych co maja podłokietnik starego typu (czytaj nie regulowany) różnica jest kolosalna i nawet bym się nie zastanawiał nad zmianą.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ja również już po zmianie podłokietnika, ale mam mały problem, po zmianie ta roletka od ręcznego jak jadę na dołach mi stuka, z tego co pamiętam od wewnątrz jest ona wsunięta w taką rynienkę i może tu coś nie tak zrobiłem.
Może ktoś coś takiego miał.
Nie chce mi się na razie znowu wszystkiego rozbierać, ale chyba będę musiał.
Przekładka podłokietnika jest czasochłonna i troszeczkę trudna, ale jak widać może ją zrobić każdy.
Dla tych co maja podłokietnik starego typu (czytaj nie regulowany) różnica jest kolosalna i nawet bym się nie zastanawiał nad zmianą.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
Muti nie da rady, z tego co pamiętam ta osłona (roletka) ręcznego jest dość długa, sam miałem kłopot żeby ją wypiąć z tunelu, musiałem cały tunel prawie wyjąć. Od wewnątrz jest taka prowadnica dla tej osłony, jak zaciągamy ręczony to ona właśnie się przesuwa w tej prowadnicy, może coś źle ją włożyłem, na pewno ma luz i dlatego delikatnie stuka, a mnie to strasznie irytuje.
Wcześniej było bez tych stuków.
Mam jeszcze jeden problem, jak rozpiąć tylną kratkę nawiewu, jak był podłokietnik starego typu dojście do tych dwóch zatrzasków było bardzo łatwe, teraz jak jest nowy podłokietnik dojście jest fatalne, zatrzaski są zasłonięte tą maskownicą mechanizmu z zębami.
Może ktoś walczył z tym przy podłokietniku regulowanym.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Wcześniej było bez tych stuków.
Mam jeszcze jeden problem, jak rozpiąć tylną kratkę nawiewu, jak był podłokietnik starego typu dojście do tych dwóch zatrzasków było bardzo łatwe, teraz jak jest nowy podłokietnik dojście jest fatalne, zatrzaski są zasłonięte tą maskownicą mechanizmu z zębami.
Może ktoś walczył z tym przy podłokietniku regulowanym.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Początkujący
- Auto:: BKC 1.9
- Imię:: Roman
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
marcin975 zobacz temat:
Własne modyfikacje » Manual: Rozbiórka podłokietnika regulowanego.
Powinieneś już wiedzieć czego Ci brakuje, ale podłokietnik jest OK (zęby) reszta to pikuś.
Jeżeli będziesz potrzebował tylną maskownice tunelu bo ta od wersji z podłokietnikiem regulowanym jest ciut inna to mam taką do sprzedania, jak by co dawaj znać.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Własne modyfikacje » Manual: Rozbiórka podłokietnika regulowanego.
Powinieneś już wiedzieć czego Ci brakuje, ale podłokietnik jest OK (zęby) reszta to pikuś.
Jeżeli będziesz potrzebował tylną maskownice tunelu bo ta od wersji z podłokietnikiem regulowanym jest ciut inna to mam taką do sprzedania, jak by co dawaj znać.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jutro bede chcial wymienic swoj podlokietnik, i bedzie to opcja 1:
1. Podłokietnika regulowanego z konstrukcją (można użyć samego podłokietnika z częścią metalową i przynitować lub przykręcić)
Bede chcial przynitować, tylko mógłby ktoś rozjaśnić mi umysł, co dokladnie trzeba rozkrecić ,aby to zrobić... , bo sie okaże jak z wieloma rzeczami które sie robi pierwszy raz w aucie,na rozkrecam ,a później okazuje że nie potrzebnie i weź to złóż ....
1. Podłokietnika regulowanego z konstrukcją (można użyć samego podłokietnika z częścią metalową i przynitować lub przykręcić)
Bede chcial przynitować, tylko mógłby ktoś rozjaśnić mi umysł, co dokladnie trzeba rozkrecić ,aby to zrobić... , bo sie okaże jak z wieloma rzeczami które sie robi pierwszy raz w aucie,na rozkrecam ,a później okazuje że nie potrzebnie i weź to złóż ....

-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dziś wziąłem sie za wymiane... walczyliśmy z tym ponad 2 h... nie jest to taki temat łatwy jak w manualu mogło by wyglądać... , jak dla mnie wiele powinno sie do niego dodać... teraz jak juz raz rozebrałem to pikuś na zaś.... lecz przecież nie o to chodzi..., jeśli ktoś plauje wymianę to radzę przygotować sobie więcej czasu, jutro wezmę się za składanie....
Ale chociaż zawsze jest okazja na wypicie "n"-tego

Ale chociaż zawsze jest okazja na wypicie "n"-tego

-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 TDI BLS 2007
- Imię:: Dominik
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: [Manual] Montaż podłokietnika regulowanego
Panowie , Ja mam oryginalny regulowany podłokietnik, ale się nie domyka
.czy jest sens go wyciągać i oglądać co jest nie tak??czy to już jego koniec? kupić drugi i od razu zamienić??
A może jest jakiś sposób na tę dolegliwość??
z góry dziękuje za podpowiedzi

A może jest jakiś sposób na tę dolegliwość??
z góry dziękuje za podpowiedzi