Turbina a spadek mocy
Turbina a spadek mocy
Mam problem z moim touranem tdi 1.9 wymieniłem turbine na nową bo mi bardzo kopcił po dodaniu gazu ,po wymianie było wszystko ok ale podczas jazdy po około 20 kilometrach traci moc nie ma przyspieszenia , po zatrzymaniu motoru i wygaszeniu znów mogę jechac bez problemów ale jak przejade około 20 kilometrów znów traci moc co jest grane ???
XMEN168
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
jaką turbinę założyłeś ? robiłeś jakieś podłączenie do kompa? są jakieś błędy - podłącz kabel i spisz jakie.
Notlauf to przeładowanie turbiny - zawieszenie zmiennej geometrii powoduje że doładowanie turbiny nie maleje wraz ze spadkiem obciążenia i nadmierne ciśnienie odpina turbinę ( stąd brak mocy) i generuje błąd silnika.
Notlauf to przeładowanie turbiny - zawieszenie zmiennej geometrii powoduje że doładowanie turbiny nie maleje wraz ze spadkiem obciążenia i nadmierne ciśnienie odpina turbinę ( stąd brak mocy) i generuje błąd silnika.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
robiłeś diagnostykę?
na chwilę obecną to podstawa. Może być zła długość popychacza ( sztangi od zaworu) może błąd jest dzieś w samym zaworze sterującym.
Podłącz auto do kabla - bez tego raczej gotowej odpowiedzi nie dostaniesz.
Sprawdź kto z kolegów klubowiczów w okolicy ma kabel lub zna kogoś z kablem żeby obadać autko. W grupie wielkopolskiej na pewno ktoś taki jest. Popatrz w spotach regionalnych - chyba coś się szykuje w okolicy poznania to może przy okazji....
na chwilę obecną to podstawa. Może być zła długość popychacza ( sztangi od zaworu) może błąd jest dzieś w samym zaworze sterującym.
Podłącz auto do kabla - bez tego raczej gotowej odpowiedzi nie dostaniesz.
Sprawdź kto z kolegów klubowiczów w okolicy ma kabel lub zna kogoś z kablem żeby obadać autko. W grupie wielkopolskiej na pewno ktoś taki jest. Popatrz w spotach regionalnych - chyba coś się szykuje w okolicy poznania to może przy okazji....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol