problem z nawigacja w touranie

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
dariuszdidzej
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

problem z nawigacja w touranie

Post autor: dariuszdidzej »

witam w touranie 2004 posiadam problem z nawigacją mfd2 cd po podpięciu sie komputera vagiem wypisuje brak komunikacji z nawigacją i radiem wszystko było dobrze raz jadąc zaczeło tak trzaskać jakby zwarcie się robiło wkoncu się nawi w czasie jazdy sie wyłączyło i wypisało na vagu brak komunikacji z nawigacją aktualnie nawigacja działa manualnie czyli recznie załączam i wyłączam wkładałem inną nawigacji i tez to samo czyli coś po stronie samochodu wiem że samochód miał dzwona i nasi tam kopali ale sprawdzałem ogólnie przewody i wszystko niby dobre niewiem czego tu się złapać nikt konkretnie nie może mi pomóc co sprawdzić lub spróbować wymienić w serwisie powiedzieli że nawi do wymiany ale to nie była nawi bo próbowałem.
pozdrawiam
darek
shaman82
Przeglądacz
Auto:: 1T1 BXF '06
Imię:: Pablo
Podziękował: 1 raz

Post autor: shaman82 »

Ufff... Chociaż jedna kropka na końcu wypowiedzi...
Spróbuj Dariuszu przeczytać to co napisałeś. Powodzenia!

Odnośnie Twojego problemu z navi - to nie mam pojęcia, ale u mnie na RCD300 też raz tak zaczęło trzeszczeć i pykać zamiast muzyczki z radia (tuż po tym gdy odpaliłem samochód). Wyłączyłem radio i włączyłem ponownie. Problem ten więcej się nie powtórzył.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Re: problem z nawigacja w touranie

Post autor: spacewalker »

Navi nie widzi sygnału z can gateway, dlatego CAN nie ma z nią połaczenia i musisz ją włączac czy wyłaczac ręcznie. Wyjmij, sprawdz złacze, styki na poczatek. Nie wiem gdzie jeździsz ze
dariuszdidzej pisze: nikt konkretnie nie może mi pomóc co sprawdzić lub spróbować wymienić w serwisie powiedzieli że nawi do wymiany ale to nie była nawi bo próbowałem.
pozdrawiam
Do sprawdzenia jeden moduł ( Can gateway ) i jego instalacja. Ot cała robota
ODPOWIEDZ