1,9 tdi 2007r silnik i wyświetlacz gaśnie podczas jazdy
-
andrzey
- Auto:: Touran
- Imię::
1,9 tdi 2007r silnik i wyświetlacz gaśnie podczas jazdy
Proszę o pomoc w temacie j.w. silnik i wyświetlacz gaśnie w czasie jazdy a nawet przy uruchomionym silniku na postoju.Działają tylko światła awaryjne oświetlenie wewnętrzne oraz radio.Po odczekaniu kilku minut wszystko dziala.Szukam fachowca z Bielska Podlaskiego lub Białegostoku.
-
ralf
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
- Imię:: .
Witam jak kolega zlokalizuje usterkę niech się podzieli co było powodem.Ja miałem podobny przypadek kilka lat temu wchodzę do samochodu przekręcam kluczyk i nic zero kontrolek na zegarach odpalam silnik i nic tylko rozrusznik kręci światła świecą tak jak u kolegi,szukam na forum vw czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem znajomych mechaników ale pierwszy raz o czymś takim słyszą sprawdzam styki przy zegarach ok bezpieczniki ok zostało podłączenie po komputer ale że nie posiadam takiego cacka (czas pomyśleć o takim urządzeniu) zostawiłem to na drugi dzień.Następnego dnia przychodzę wyjąć coś z bagażnika - myślę a co tam może odpali no i odpalił ,diagnostyka komputerowa nic nie wykazała,dodam jeszcze że samochód dzień wcześniej był myty może woda gdzieś się dostała do przewodów.Niech kolega pomyśli czy nie wjechał gdzieś do kałuży i czegoś nie zalał pogody ostatnie były deszczowe, można też spróbować odpalić drugą parą kluczyków chodzi o (immo) ...pozdrowienia.