1,9 tdi 2007r silnik i wyświetlacz gaśnie podczas jazdy

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
andrzey
Auto:: Touran
Imię::

1,9 tdi 2007r silnik i wyświetlacz gaśnie podczas jazdy

Post autor: andrzey »

Proszę o pomoc w temacie j.w. silnik i wyświetlacz gaśnie w czasie jazdy a nawet przy uruchomionym silniku na postoju.Działają tylko światła awaryjne oświetlenie wewnętrzne oraz radio.Po odczekaniu kilku minut wszystko dziala.Szukam fachowca z Bielska Podlaskiego lub Białegostoku.
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Kolega zapraszamy do powitalni przedstaw się pokaż swojego Tourana bo jestem bardzo ciekaw który to jeździ po mieście nie oznakowany :D
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Diagnostyka komputerowa na początek, zegary wymieniałeś ?
Wyglądami to na zwarcie.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

andrzey, coś się dzieje z zegarami,a w nich jest immo,a więc w konsekwencji auto gaśnie.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Witam jak kolega zlokalizuje usterkę niech się podzieli co było powodem.Ja miałem podobny przypadek kilka lat temu wchodzę do samochodu przekręcam kluczyk i nic zero kontrolek na zegarach odpalam silnik i nic tylko rozrusznik kręci światła świecą tak jak u kolegi,szukam na forum vw czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem znajomych mechaników ale pierwszy raz o czymś takim słyszą sprawdzam styki przy zegarach ok bezpieczniki ok zostało podłączenie po komputer ale że nie posiadam takiego cacka (czas pomyśleć o takim urządzeniu) zostawiłem to na drugi dzień.Następnego dnia przychodzę wyjąć coś z bagażnika - myślę a co tam może odpali no i odpalił ,diagnostyka komputerowa nic nie wykazała,dodam jeszcze że samochód dzień wcześniej był myty może woda gdzieś się dostała do przewodów.Niech kolega pomyśli czy nie wjechał gdzieś do kałuży i czegoś nie zalał pogody ostatnie były deszczowe, można też spróbować odpalić drugą parą kluczyków chodzi o (immo) ...pozdrowienia.
andrzey
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: andrzey »

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Jeżdzilem jeszcze bez usterki ok 2 tygodnie.W poniedziałek wyjechałem poza Bielsk i w trasie podczas jazdy zgasł ale już nie mogłem odpalić.Laweta i serwis w Białymstoku.Stwierdzono usterkę przekażnika linii 15.
ODPOWIEDZ